E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAnadolu Efes hacim artışının sırrını açıkladı : Adaptasyon yeteneği.---

Anadolu Efes hacim artışının sırrını açıkladı : Adaptasyon yeteneği.

Anadolu Efes hacim artışının sırrını açıkladı : Adaptasyon yeteneği.
12 Ocak 2022 - 11:00 borsagundem.com

Belirsizlikler karşısındaki hızı ve adaptasyon yeteneğiyle satış hacmindeki artışta etkili oldu, dendi.

BORSAGUNDEM.COM

Anadolu Efes, geçtiğimiz yıl meşrubat ve bira iş kolunda güçlü hacim performansı sağladıklarını açıkladı.

Şirket önceliklerin sürekli değiştiği bir ortamda belirsizlikler karşısında geliştirdiği çeviklik ve adaptasyon yeteneğinin bu performansta etkili olduğunu belirtti.

Anadolu Efes'in konsolide satış hacimleri geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 13,2 artı. Bu büyüme her iki iş koluna da katkı sağladı. KAP’a yapılan açıklamada; Özbekistan'ın meşrubat operasyonlarındaki etkisi hariç tutulduğunda, 2021 yılının son çeyreğindeki yıllık bazda büyüme yüzde 6,6 seviyesinde gerçekleşti, dendi.

SATIŞ HACMİ BEKLENTİSİNİ AŞTI

Dönem içerisinde maliyet artışlarını karşılamaya yönelik uygulanan fiyat artışlarına rağmen son çeyrekteki konsolide hacim performansı şirketin beklentisinin üzerinde gerçekleşti.

Anadolu Efes konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede : “Meşrubat operasyonları son çeyrekte güçlü ivmesini sürdürürken, 2021 Coca-Cola İçecek için rekorla dolu bir yıl olmuştur.  Bira grubunda hem yurt içi hem de uluslararası satışlarda büyüme görülürken, Rusya bira operasyonlarının olağanüstü bir performans daha kaydettiği ve büyüme ivmesini sürdürdüğü bir çeyrek olmuştur. Pandeminin neden olduğu zorluklar yılın son çeyreğinde etkisini sürdürse de, geçen yılın düşük baz etkisiyle Türkiye ve BDT bira operasyonlarında hacim artışı kaydedilmiştir.” dedi.

Anadolu Efes’in konsolide satış hacmi geçtiğimiz yıl yüzde 12,2 artarken orta-yüksek tek haneli büyüme hedefinin de önemli ölçüde aşıldığı, dile getirildi. Özbekistan'ın meşrubat operasyonlarındaki etkisi hariç tutulduğunda, 2021’de yıllık bazda büyüme yüzde 10,9 seviyesinde gerçekleştiği, belirtildi.

Şirketin açıklanan 2021 dokuz aylık bilançosunda dönem sonu kârı yüzde 91,03 oranında artarak 2,4 milyar TL oldu.

Gelir ve kârdaki artış hissenin fiyatına da olumlu yönde yansıdı. 

Günün önemli şirket haberleri 12/01/2022

 

Borsa şirketlerinin piyasa değeri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)