E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAnadolu Efes, Anadolu Etap'taki payını yükseltti---

Anadolu Efes, Anadolu Etap'taki payını yükseltti

Anadolu Efes, Anadolu Etap'taki payını yükseltti
06 Aralık 2019 - 07:50 borsagundem.com

Anadolu Efes'ten KAP'a gönderilen açıklamada,Anadolu Etap'taki payın yüzde 39,7'den yüzde 65,8'e yükseltildiği bildirildi

Anadolu Efes Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) Anadolu Etap'taki payı ile ilgili açıklama gönderdi. 

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. (Anadolu Efes), Özgörkey Holding A.Ş. (Özgörkey Holding) ve bir Cutrale şirketi olan Burlingtown LLP, Burlingtown LLP'nin AEP Anadolu Etap Penkon Gıda ve Tarım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş'de (Anadolu Etap, Şirket) sahip olduğu %39.7 oranındaki hissenin her bir ortağın kendi hissesi oranında satın alımı için 04.12.2019 tarihinde bir hisse alım sözleşmesi imzalamışlardır. Bugün gerçekleşen hisse devrini takiben Anadolu Efes ve Özgörkey Holding'in Anadolu Etap'ta sırasıyla %39.7 ve %20.6 olan mevcut hissedarlık oranları, sırasıyla %65.8 ve %34.2 seviyesine yükselmiştir.

Anadolu Etap, 2009 yılında Anadolu Efes, Özgörkey Holding ve Burlingtown LLP arasında şirketlerin eşit paya sahip olduğu bir ortak girişim şeklinde kurulmuştur. Cutrale'nin, küresel ticaretindeki
önceliklendirme ve stratejik portföy optimizasyonu sonrasında Anadolu Etap'taki hisselerini devretme kararı almış, ortak girişimin diğer iki ortağı olan Anadolu Efes ve Özgörkey Holding de mevcut hissedar sözleşmesinden doğan haklarını kullanarak Burlingtown LLP'nin hisselerini satın almaya karar vermişlerdir.

Anadolu Etap Türkiye'nin en büyük meyve yetiştiricisi ve meyve suyu üreticisi olmanın yanı sıra Avrupa'dan Ortadoğu ve Afrika'ya, BDT ülkelerinden Güney Doğu Asya'ya uzanan geniş bir coğrafyaya yaptığı satışlarla yıllık satış gelirlerinin %50'sinden fazlasını ihracattan elde etmektedir. Şirket Türkiye'deki faaliyetlerine yıllardır yaptığı yatırımlar ile bugün itibariyle beş farklı bölgede 30.000 dekar alanda kurulu sekiz çiftliğinde beş milyon dikili meyve ağacına ulaşmıştır.

Şirket'in aynı zamanda üç meyve suyu fabrikası ve bir meyve paketleme tesisi bulunmaktadır. Anadolu Etap, sosyal, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirliği en önemli değerleri olarak gören bir şirket olarak faaliyet gösterdiği bölgelerin kalkınmasına destek olmaktadır. Bu kapsamda, 2014 yılında Sürdürülebilir Tarım İlkeleri'ni yayınlayan ve operasyonlarını bu ilkeler çerçevesinde yürüteceğini taahhüt eden ilk tarım şirketi olmuştur.

Mevcut durumda Anadolu Efes'in finansallarına Özkaynak Yöntemi ile konsolide edilen Anadolu Etap, Hisse devrinin tamamlanmasından sonra da yönetim yapısının ve hissedarlar arasındaki anlaşmaların herhangi bir hissedarın Şirket'i tek başına kontrol etmesine imkan vermemesinden dolayı aynı şekilde raporlanmaya devam edecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 181,90
En Yüksek: 183,70
En Düşük: 178,00
Değişim 0,94 %
FK: 4,87
PD / DD: 1,67
İşlem Hacmi 505.017.725
Toplam Adet: 2.789.234
Ağırlıklı Ort.: 181,06
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Phyton06 Aralık 2019 10:08

    Rezalet.Bu hisse zarar açıkladığında gider.Sahipleri kimseye para kazandırmaz.Arazi satıyor hisse düşüyor.düşünün

  • Buffet06 Aralık 2019 09:46

    3 aydır bekliyorum aldığım yere gelsin diye.Bir daha Özilhan hissesimi.Tarihi bilançolar cocola ve efes de.Ama ortaklar satış yarışı yapıyor...