E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Amerikalı emekli general Rusya'da paralı asker' iddiası---

"Amerikalı emekli general Rusya'da paralı asker' iddiası

Amerikalı emekli general Rusya'da paralı asker' iddiası
26 Kasım 2022 - 18:01 borsagundem.com

Rus paralı asker şirketi Wagner'in patronu Evgueni Prigojine, Amerikalı emekli generalin birliklerine komutanlık yaptığını açıkladı

Rus paralı asker şirketi Wagner'in patronu Evgueni Prigojine, ABD ordusundaki deniz piyadelerinin eski bir generalinin, şu anda birliklerinden birine komutanlık ettiğini bildirdi.

Finlandiya’da yayımlanan Helsingin Sanomat gazetesine konuşan Wagner’in sahibi, paralı asker grubu içinde Finlandiya da içinde olmak üzere bir çok ülkeden paralı asker olduğunu bildirdi.

Euronews'te yer alan habere göre, yaklaşık 20’ye yakın Finlandiyalı paralı askerin Wagner bünyesinde görev yaptığı ve bu askerlerin oldukça başarılı olduğunu kaydeden Prigojine, “Finliler özellikle cephede çok başarılı. Onlar, deniz piyadelerinin eski generali bir Amerikan vatandaşı tarafından komuta edilen Wagner’in İngiliz taburunda savaşıyor.” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığıyla tanınan Prigojine, ABD ve AB’nin yaptırım listesinde bulunuyor.

Prigojine, eylül ayında ilk kez Wagner’in 2014 yılında Ukrayna’daki savaş için kurulduğunu ve bu paralı asker grubunun Afrika, Ortadoğu ve Latin Amerika’da görev yaptığını kabul etmişti.

Wagner’in, Libya, Suriye, Belarus ve Ukrayna dışında 23’e yakın Afrika ülkesinde faaliyette bulunduğu tahmin ediliyor.

Belarus Dışişleri Bakanı Makei hayatını kaybetti!

 

Tokayev'den Rusya ve Çin açıklaması

 

AB'den Rusya'ya 9'uncu yaptırım paketi hazırlığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)