E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAMB para politikasını genişletmeye hazır---

AMB para politikasını genişletmeye hazır

AMB para politikasını genişletmeye hazır
07 Nisan 2016 - 12:19 borsagundem.com

AMB yetkilileri ekonomik görünüme dair yeni risklerin belirmesi durumunda para politikasını daha da genişletmeye hazır olduğunun altını çizdi

Avrupa Merkez Bankası yetkilileri, ekonomik görünümde yeni riskler belirirse para politikasını daha da genişletmeye gidilebileceğinin altını çizdi.

Perşembe günü Frankfurt'ta bir konferansta konuşan AMB Başekonomisti Peter Praet'in söylediklerine paralel olarak, Brüksel'de Avrupa Parlamentosu'nda konuşan AMB Başkan Yardımcısı Vitor Constancio da AMB'nin enflasyon hedefine ulaşmak için "gerekeni yapmak" konusunda istekli olduğunu söyledi. AMB Başkanı Mario Draghi, AMB'nin faaliyet raporunun ön yazısında, politika yapıcıların aşırı derecede düşük enflasyona "teslim olmayacağını" söyledi.

Praet Frankfurt'ta yaptığı konuşmada, "Eğer yeni ters şoklar maddileşirse, karşılaştığımız zorluklara orantılı olarak ve olası yan etkileri de hesaba katarak önlemlerimizi bir kere daha bu gelişmelere göre ayarlayabiliriz." dedi. Praet, Mart 2016'da genişleme politikasının artırılmasının etkisini hesaba katmayarak, "Tersine senaryolara rağmen, bizim göstergelerimiz ekonomi ve enflasyonda kayda değer destek sağladı." dedi.

AMB geçtiğimiz ay faizleri rekor düşük seviyeye indirdiğinden ve tahvil alım programına şirket tahvillerini de dahil ettiğinden bu yana politika yapıcılar AMB'nin tekrar genişlemeci bir hamle yapmak için cephanesinin bitmediğinin altını defalarca çizdi. Politika yapıcıların bu vaadi finansal piyasalarda negatif faizlerin kullanımıyla ilgili artan rahatsızlık ve fazlaca düşük seviyedeki enflasyonun AMB teşviklerine cevap verdiğine ilişkin kanaatın mevcut olmaması sonrasında geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)