E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'AMB büyüme sağlayamaz'---

'AMB büyüme sağlayamaz'

'AMB büyüme sağlayamaz'
26 Haziran 2013 - 12:12 borsagundem.com

AMB Başkanı Draghi, merkez bankasının reel ekonomik büyümeyi sağlayamayacağını söyledi

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı mario Draghi, bütçe açıklarını azaltmak isteyen Euro Bölgesi ülkelerinin vergi artışlarını durdurması ve ekonomik büyümeyi desteklemek için yatırımlara öncelik vermesi gerektiğini söyledi.
Draghi, Fransa parlamentosunda yaptığı konuşmada, "Ülkeler borç seviyelerinin kontrol altına alınması için gerekli olan mali konsolidasyonun mümkün olduğunca büyüme ile uyumlu olmasını sağlaması gerekli," dedi ve "Vergi artışlarına daha az güvenmek vatandaşların harcanabilir gelirlerini artıracaktır. Sermaye yatırımlarına, mevcut harcamalara göre öncelik verilmesi, gelecekteki büyüme için temel oluşturulmasına daha fazla katkı verecek." şeklinde görüş bildirdi.
Avrupa Komisyonu, içinde Fransa, İspanya ve İtalya'nın bulunduğu Avrupa ülkelerine, bütçe açıklarını kurallara uygun hale getirmesi için daha fazla zaman tanıdı. AMB, 17 üyeli blokta şimdiye dek görülen en uzun süreli resesyon ortamında, politika faizini Mayıs ayında yüzde 0.5 ile rekor düşük seviyeye indirdi.
Draghi, "Para politikasının başarabilecekleri konusunda sınırlar olduğunu bilmek önemli," dedi ve "Para politikası reel ekonomik büyüme yaratamaz. Eğer büyüme sıkıntılı ise, bu, ekonominin yeterli üretemediğinden ya da firmaların rekabet gücünü yitirmelerinden dolayıdır. Bu durum, merkez bankasının onarma gücünün ötesinde" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)