E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAltınyağ’dan 135 milyon liralık varlık satışı---

Altınyağ’dan 135 milyon liralık varlık satışı

Altınyağ’dan 135 milyon liralık varlık satışı
29 Kasım 2017 - 00:03 borsagundem.com

Son 5 yılda önemli yatırımlara imza atan ve fabrikasını ileri teknoloji makinelerle yenileyen Altınyağ varlıklarını dünyanın en büyük şirketlerinden Sodrugestvo Group S.A’ya satıyor...

BORSAGUNDEM.COM

Kritik günlerden geçtiğimiz bir dönemde Avrupa’nın en büyük şirketlerinden Sodrugestvo Group 135 milyon liralık dev yatırım kararıyla Türkiye’ye olan güvenini gösterdi. İzmir’in köklü sanayi kuruluşlarından biri olan Altınyağ Kombinaları, 34 milyon dolarlık (Yaklaşık 135 milyon TL) varlık satışı için niyet mektubu imzaladı. Şirketten KAP’a yapılan açıklamada, “20.11.2017 tarihinde alınan Yönetim Kurulu kararına istinaden yapılan görüşmeler neticesinde Lüksemburg merkezli Sodrugestvo Group S.A ile, Şirketimiz Altınyağ'a ait Gayrimenkul ve Makina Parkının tamamı ile, İştirakimiz Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.'ye ait Gayrimenkul ve Makina Parkının tamamı KDV hariç 34.000.000 ($) ABD Dolarına satışı yapılmak üzere niyet mektubu imzalanmıştır. İmzalanan bu niyet mektubuna göre önümüzdeki 3 aylık süreçte teknik, hukuksal, vergisel, çevre, finansal, legal olan konularda inceleme yapılacaktır. Yapılacak incelemelerin olumlu sonuçlanması akabinde sonraki 3 ayda devir işlemleri için yapılacak resmi prosedür ile süreç tamamlanacaktır." denildi. 

İMZALAR LÜKSEMBURG’DA ATILDI

Lüksemburg’da düzenlenen imza törenine Altınyağ Yönetim Kurulu Başkanı Nureddin Çevik ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Dikkaya ile Sodrugestvo Group üst düzey yöneticileri katıldı. 

Altınyağ kısa bir süre önce Avrupa'nın en büyük yağlı tohum kırımı ve tarımsal emtia ticaret şirketi Lüksemburg merkezli Sodrugestvo Group S.A' nın Türkiye iştiraki ile 2017 yılı Haziran ayında 2 yıl süreli 16 milyon ABD Doları tutarında (1 milyon ABD Doları artı opsiyonlu) yağlı tohum fason işleme sözleşmesi imzalamıştı.

ÇEVİK: BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ

Etiler Marmaris markasının da sahibi olan Altınyağ’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Nureddin Çevik, yaptıkları yatırımla İzmir ve Türk ekonomisine Altınyağ gibi istihdam yaratan bir değeri kazandırdıklarını belirterek, “Altınyağ varlıklarının satışından elde ettiğimiz gelir ile önümüzdeki dönemde gıda ve gayri menkul alanında yatırımlar yapmayı, var olan yatırımlarımızı güçlendirmeyi ve büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

Altınyağ 20 Kasım 2017’de KAP’a gönderdiği açıklamada, Altınyağ’ın uluslararası tarımsal emtia şirketleri ile şirket satışı, duran varlık satışı ve stratejik ortaklık kurulması konularında görüşmelere başlamasına karar verildiğini duyurmuş ve söz konusu satış, duran varlık satışı ve stratejik ortaklık görüşmeleri sürecinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Dikkaya’nın görevlendirildiği belirtilmişti.

20 MİLYON DOLARLIK YATIRIMLA FABRİKA YENİLENDİ

İzmir'in köklü sanayi kuruluşlarından  birisi olan Altınyağ 1962 yılında kuruldu. Uzun yıllar bitkisel yağ üretimi yapan Altınyağ, kuruluşunun 50’nci yılında Artı Yatırım Holding’in çatısı altına girdi. Artı Yatırım Holding, üretim tesisini yenileme çalışmalarına 20 milyon dolarlık yatırım yaptı. 

Ege Bölgesi’nde ambalajlı yağ üretimi markası olarak tanınan Altınyağ, Çiğli’de bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapıyor. Limana yakınlığı, organize sanayi bölgesinde bulunması, Ege’de tanınan bir marka olması ve üretim deneyimi ile dikkat çekiyor. Artı Yatırım Holding  2012 yılında tesisi satın aldığında stratejik bir adımla, farklı sektörlerin kullanacağı sanayi yağları ile küspe üretimine yoğunlaşmaya karar verildi. Bu karar doğrultusunda 4 yılda 20 milyon dolar yatırım yapılarak fabrika tamamen yenilendi ve yapılan yenilemelere ek olarak 400 ton/gün kapasiteli yeni bir yağlı tohum işleme/ham yağ ve küspe üretim tesisi oluşturuldu. Yeni yatırımlarla kapasitesini arttıran Altınyağ, fabrika ve üretim hattını Avrupa'nın en büyük yağlı tohum kırımı ve tarımsal emtia ticaret şirketi Lüksemburg merkezli Sodrugestvo Group S.A' ya devretmeye hazırlanıyor.

Avrupa emtia devi CEO'su Altınyağ’da

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)