E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltının yılı 2000 dolar seviyesinde tamamlayacağı tahmini---

Altının yılı 2000 dolar seviyesinde tamamlayacağı tahmini

Altının yılı 2000 dolar seviyesinde tamamlayacağı tahmini
17 Nisan 2024 - 15:32 borsagundem.com

ABN AMRO Sürdürülebilirlik Araştırmaları Kıdemli Ekonomisti Georgette Boele, ons altının yılı 2000 dolar seviyesinde tamamlayacağı tahminini değiştirmedi

Altın fiyatlarının yakın vadede daha da yükselmesi mümkün olsa da ABN AMRO Sürdürülebilirlik Araştırmaları Kıdemli Ekonomisti Georgette Boele, altının yılı ons başına 2.000 dolardan tamamlayacağı tahminini değiştirmediğini söyledi.

Son notunda "Altın fiyatlarındaki eğilim olumlu ve gökyüzü sınır gibi görünüyor" ifadelerini kullanan Boele, "Ancak, aşağıdaki nedenlerden dolayı temkinli olmaya devam ediyoruz. Altın fiyatlarının ABD doları ve 5 ve 10 yıllık ABD reel getirileriyle pozitif ilişki içinde olması alışılmadık bir durumdur. Bu değişiklikler geçmişte meydana gelmiş olsa da, geçici olma eğilimindedir, yani yaklaşık 3 ila 6 ay sürebilir. Bununla birlikte, 2 yıllık ABD reel getirileri düşmüştür ve bu da altın fiyatları için bir destek olabilir." dedi.

Altın, piyasalar Fed'in gevşeme döngüsünün başlangıcına dair beklentilerini geri çekmeye başladığında bile rekor seviyelere ulaştı. Beklenenden daha yüksek gelen enflasyon verilerinin ardından geçen hafta piyasada Haziran ayında faiz indirimine gidileceği fiyatlandı.

"Altın fiyatları daha yüksek değil, daha düşük olmalı" diye konuşan Boele, güvenli liman talebi ve momentum fiyatları yükseltirken, altın piyasasının geniş tabanlı alım görmediğinin altını çizdi. Altın destekli borsa yatırım fonlarındaki yatırımcıların da varlıklarını likide etmeye devam ettiğini belirtti.

Boele notunda, "Yatırımcılar güvenli liman amacıyla altın satın almış görünüyor ve sadece belirli altın türlerini satın aldılar," dedi. "Ayrıca Aralık ayı için yukarı yönlü, örneğin ons başına 2.500 ve 3.000 ABD Doları vadeli altın opsiyonları satın aldılar" dedi.

Gram altında yön yukarı

 

Rusya altındaki ihracat vergisini kaldırabilir

 

Emtia rallisi altından ibaret değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK17 Nisan 2024 16:04

    Haydi ordan yezid bizleri galyana getirip  altınları sattırıp kendiniz toplayın.Dolar ve euro yakında tüm paraları gibi pul olacak tek geçerli enstürman altın pırlanta ve gümüş ile emtialar olacaktır.