E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın zayıflayan 'güvenli liman' talebi ile düştü---

Altın zayıflayan 'güvenli liman' talebi ile düştü

Altın zayıflayan 'güvenli liman' talebi ile düştü
07 Kasım 2023 - 09:38 borsagundem.com

Ons altın zayıflayan güvenli liman talebiyle birlikte geriledi. Ons altın 1966,68 dolar ile düne göre yüzde 0,58 ekside.

Ons altın fiyatı, ABD dolarının güçlenmesi ve zayıflayan güvenli liman talebinin zayıflamasıyla geriledi. Piyasada gözler, Fed Başkanı Jerome Powell'ın yarın yapacağı görüşmeye çevrilmiş durumda.

Powell'ın Fed'in faiz artırımlarına devam edip etmeyeceği konusunda bir netlik sağlamayacağı değerlendirilecek.

 Ons altın 1966,68 dolar ile düne göre yüzde 0,58 ekside.

Dün altının ons fiyatındaki azalışa paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,5 düşüşle 1.808 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı yeni güne de değer kaybıyla başlamasının ardından saat 12,45 itibarıyla yüzde 0,3 azalışla 1.802 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2.947 liradan, Cumhuriyet altını 12.434 liradan satılıyor.

Capital.com analisti olan Kyle Rodda, "Şu anda hala jeopolitik risklerle ilgili bir hikaye ve risk marjları altında biraz azalmış görünüyor ve fiyatlar bunu yansıtıyor" dedi.

Rodda, "Volatiliteyi artırabilecek şeyler Powell'ın konuşması. Ayrıca önümüzdeki birkaç gün içinde yapılacak hazine ihaleleri ve eğer ılımlı bir talep görürsek, bu durum getiriler üzerinde tekrar yukarı yönlü baskı yaratabilir ve altın üzerinde aşağı yönlü bir baskı oluşturabilir" değerlendirmesini de yaptı.

Küresel piyasalar yön arayışında

 

Avrupa’da umut ışığı aranıyor

 

Küresel temiz enerji hisseleri neden düşüyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)