E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın rallisi henüz bitmedi---

Altın rallisi henüz bitmedi

Altın rallisi henüz bitmedi
18 Ağustos 2020 - 09:48 borsagundem.com

Altındaki hareketlilik bir süredir yatırımcıları heyecanlandırıyor. Ralli aşı haberleriyle kesintiye uğrasa da Standard Chartered Baş Stratejisti Manpreet Gill ABD Hazinesi tahvil verimlerindeki düşüşün altını beslemeye devam ettiğini belirtti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Altında son dönemlerde izlenen yükseliş tüm yatırımcıların dikkatini çekmiş fakat aşıya ilişkin olumlu haberlerin umut vermesiyle birlikte bu yükseliş sekteye uğramıştı. Standard Chartered’ın Hususi Bankacılık Birimi’nden Manpreet Gill’in yaptığı açıklamaya göre altındaki ralli tökezlemesine rağmen henüz bitmiş değil

Bankanın sabit gelir, para birimleri ve emtia stratejileri departmanı başkanlığını yürüten Gill CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Bize göre altının koşusu henüz tam olarak bitmedi” dedi.

Gill röportajında, “Tüm olay faiz oranlarına kalıyor. Altının bu yıl neden yükseldiğine dair en iyi açıklama tahvil getirileriydi” ifadelerini kullandı. Yatırım uzmanı bu önermesini açıklarken, “Net enflasyon ya da bizim adlandırmamıza göre reel tahvil getirileri bir çeşit tek yönlü yıpranma durumunda ve bu altının hareketi için oldukça iyi bir ortam hazırlıyor” dedi.

Altın fiyatları 2020 yılı içerisinde çok güçlü bir yükseliş yakaladı. Onsun fiyatı ağustosun erken dönemlerinde 2.000 doları geçti. Altının ons fiyatı saat 9:40 itibariye yeniden 2.000 doların üzerine çıktı.

Gill, altın fiyatlarındaki son geri çekilmenin tahvil getirilerinde yaşanan artışla açıklandığını söyledi. ABD Hazine verimleri geçen hafta başında, korona virüs aşısına ilişkin olumlu gelişmeler birlikte risk duyarlılığını artırarak yükseldi. 10 yıllık hazine tahvillerinin getirisi %0,691 seviyesine kadar yükseldi. Verimdeki bu artış yatırım çevrelerince güvenli liman olarak değerlendirilen yatırım araçlarında altın gibi verimi olmayan araçlar için baskı oluşturuyor.

Baş stratejist, "Altında oldukça tek taraflı konumlandırmamız var ve bence bu aslında oldukça hızlı bir şekilde çözüldü. Tescilli göstergelerimizin çoğu bize tam olarak bunu söylüyor." dedi.

Hazine verimleri son artış hakkında da yorumda bulunan stratejist merkez bankalarının tahvil getirilerini %1’in altında tutmak için gerekli her önlemi aldığı sürece tahvil fiyatlarındaki genel görünümün değişmeyeceğini öngördü. Gill merkez bankalarının bu stratejilerinin altın içinse harika bir ortam yarattığını sözlerine ekledi.

Warren Buffett’den 563 milyon dolarlık altın yatırımı

 

Altın gerilimden besleniyor

 

Aşı haberi sonrası yükselen piyasalar dar bantta sıkıştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)