E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, krizin gevşemesine yol açan açıklamalarla geriledi---

Altın, krizin gevşemesine yol açan açıklamalarla geriledi

Altın, krizin gevşemesine yol açan açıklamalarla geriledi
18 Şubat 2022 - 08:12 borsagundem.com

Altın, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal harekatına başlayabileceği yönündeki açıklamaların etkisiyle Perşembe günü yükseliş yaşarken, tansiyonu düşüren açıklamaların ardından yeni işlem gününde 1.900 doların altını test etti.

Doğu Ukrayna'da dün Ukrayna ordusu ve ayrılıkçılar arasında yaşana çatışmaların Ukrayna-Rusya gerginliğini sıcak çatışmaya dönüştüreceği endişeleri ile yükselen altın, bu sabah bir miktar geriledi.

Sabah erken saatlerde 1900 dolar/ons seviyesinin üzerini test eden altın, ABD ve Rusya dışişleri bakanlarının gelecek hafta bir araya gelecekleri haberleri ile 1890 dolar seviyelerine geriledi.

1902,55 dolar/ons ile son 8 ayın en yüksek seviyesini gören spot altın fiyatı şu sıralarnda 1890,83 dolar/ons ile dünü yüzde 0,41 altında.

Analistler, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğin altın fiyatına yön vermeye devam ettiğini, bu gerginliğin sıcak çatışmaya dönüşebileceği beklentisinin satın alınması halinde fiyatın 1920 dolar/ons seviyesine kadar çıkabileceğini ifade ediyorlar.

Altında yön belirsiz

 

Çin’de altın satışı yüzde 12 arttı

 

Yastık altı altının dönüşümüne ilişkin karar Resmi Gazete'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)