E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatlarında yeni rekor!---

Altın fiyatlarında yeni rekor!

Altın fiyatlarında yeni rekor!
08 Nisan 2024 - 08:15 borsagundem.com

Altın, spekülatif alımlar ve jeopolitik gerilimlerin etkisiyle rekor yükselişini sürdürüyor.

Altın fiyatları, spekülatif alımlar ve Orta Doğu'da devam eden gerilimin mart ayındaki güçlü ABD istihdam artışını gölgelemesinin desteğiyle pazartesi günü rekor yükselişini sürdürdü.

Spot altın, seansın başlarında 2.353,79 dolar/ons ile rekor seviyeye ulaştıktan sonra TSİ 07:06 itibariyle %0,6 artışla 2.343,89 dolar/ons oldu. ABD vadeli altın kontratları %0,7 değer kazanarak 2.361,09 dolar/ons oldu.

Capital.coma finansal piyasa analisti Kyle Rodda, "Vadeli işlem fiyatlarına bakarsanız, şu anda piyasada biraz momentum kovalandığına dair göstergeler görüyoruz... bir dereceye kadar mevcut seviyede altının görünümü hakkında biraz aşırı iyimserlik görüyoruz" dedi.

Rodda, Orta Doğu'daki jeopolitik gerginliklerin altın için bir başka itici güç olabileceğini de sözlerine ekledi.

Güçlü merkez bankası alımları, artan jeopolitik riskler nedeniyle güvenli liman girişleri ve momentum takip eden fonlardan gelen talep, külçe altının bu yıl şimdiye kadarki %12'lik kazancını destekledi.

City Index kıdemli analisti Matt Simpson, "Piyasa 2.400 doları test etmek istiyor gibi görünüyor ve bir tepe oluştuğuna dair hiçbir kanıt yok - bunu başarabilir. Ancak bir noktada düşüş eğilimli bir dalgalanma görmeyi bekliyorum" dedi.

Altının kilogram fiyatında son durum

 

Gram altında negatif seyir

 

Ons altında 2.500 dolar beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)