E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizAltın fiyatları yılı nasıl kapatacak---

Altın fiyatları yılı nasıl kapatacak

Altın fiyatları yılı nasıl kapatacak
30 Aralık 2015 - 08:56 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, sabah piyasa raporunda emtiaları değerlendirdi

Aralık ayının başında stresli günler atlatan global piyasalarda, yılın son günlerinin gelmesiyle birlikte zor günler geride kalmış oldu. 2015 yılının genel karamsarlığı yılın son günlerinde ortadan kalkmış görünüyor. Satış baskısının da azalması ve kısa vade de Fed korkusunun da ortadan kalkmasının etkileriyle birlikte gelişmiş borsa endekslerinde yukarı yönlü hareketlenmeyi görüyoruz. Sp500 vadeli kontratında 2050 nin aşılması pozitif bir görünüm sergiliyor. Bu seviye kısa vadeli destek konumunda. Fiyatlar 2050 nin üzerinde kalmaya devam ettiği müddetçe yukarı yönlü hareketin devamını izleyebiliriz. Direnç ise 2090 seviyesi olarak karşımıza çıkıyor.

Altın Fiyatları Yılı Nasıl Kapatacak?...

Yıl boyunca Fed’in para politikasında sıkılaştırıcı önlemler almaya başlamasının etkisiyle birlikte Altında sert düşüşler görüldü. Yılın sonuna geldiğimizde bu tarz sert düşüşler gösteren ürünlerde tepki alımları görülebiliyor. Bu yüzden Altın tarafında da en azından kayıpların bir kısmını geri alabilmesi adına yükseliş hareketi yaşandığını görebiliriz. Teknik olarak fiyatlar 1070 seviyesi üzerinde tutunmaya çalışıyor. Fiyatların bu seviye üzerinde kalabilmesi halinde yukarı yönlü bir seyir izleyebiliriz. 1080 direncinin geçilmesi durumunda ise yükseliş yönünde ivme kazandığını görebiliriz.

Ham Petrol Stokları Açıklanacak…

Son günlerde tepki yükselişi gördüğümüz petrol fiyatlarını etkileyebilecek ham petrol stok datası bu akşam açıklanacak. TSİ ile 17:30 da açıklanacak stok rakamlarının azalması kısa vade de fiyatların yükselişine destek olabilir. Ülkelerin üretim miktarlarını düşürmeyeceği yönünde açıklamalar yapması yükselişleri sınırlayabilir. Ancak kısa vade de ham petrol fiyatlarında 40 dolar seviyelerinin test edilebilme ihtimalinden bahsedebiliriz. Bu seviyenin aşılması halinde 42.00-42.50 dolar bandı ön plana çıkacaktır. Geri çekilmelerde ise 36 dolar seviyesi destek konumunu sürdürüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)