E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın fiyatında 2.500 dolar beklentisi---

Altın fiyatında 2.500 dolar beklentisi

Altın fiyatında 2.500 dolar beklentisi
09 Mart 2022 - 09:30 borsagundem.com

Savaşla beslenen parlak sarı maden olarak bilinen ve her dönem güvenli liman olarak kullanılan altın fiyatlarında hızlı yükseliş devam ediyor. Yatırım bankaları ve analistler ise tahminlerini yeniliyor

BORSAGUNDEM.COM

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası enerji ve emtia fiyatları hızla yükseliyor. Batılı ülkelerin yeni ambargoları ise petrol ve emtiadaki yukarı hareketi körüklüyor. Son gelişmeler ışığında analistler ve yatırım bankaları enerji ve emtia fiyatlarındaki tahminlerini yeniliyor. Bu kurumlardan biri de Citigroup. Banka, altın ve gümüş için 6-12 aylık fiyat hedeflerinde değişikliğe gitti. Citi, 2022'nin ikinci yarısı veya 2023 yılında resesyon ihtimalinin yüksek olması halinde 2.350-2.500 dolar aralığında altın, 35-40 dolar aralığında gümüş fiyatı bekliyor.

Altın fiyatları, son dönemde ABD Merkez Bankası (Fed) başta olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankalarının enflasyonla mücadele ve sıkı para politikası hamleleriyle baskılanırken savaş tüm dengeleri değiştirdi.

ABD merkezli küresel yatırım bankası Goldman Sachs 12 aylık fiyat tahminini 2 bin dolardan 2 bin 150 dolara yükseltti.

Değerli metaller üzerindeki küresel otorite olarak kabul edilen Londra Külçe Piyasası Birliği (LBMA) de savaş öncesi yayınlanan 2022 yıl sonu tahminlerine ilişkin son raporunda fiyat tahminini ortalaması 1801,90 dolar olarak açıklamıştı.

Altının ons fiyatı bu sabah itibarıyla 2049 dolar seviyesinde seyrediyor. İç piyasada ise dolardaki yükselişin etkisiyle altının gram fiyatı 960 liraya ulaştı.

Emtia fiyatlarındaki artış enflasyon endişelerini artırıyor

 

Altından sonra gümüşe hücum

 

Petrolde 'ambargo' etkisi: Yükseliş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pala09 Mart 2022 17:19

    Rüyanızda görürsünüz

  • Mucise Reis ;)09 Mart 2022 09:55

    Rusya el altından bazı ürünleri altın ile alıp+satıp karşılıksız bastıgı paraların yerine koymaya çalışacak deniyor. mesela nukleer tesisilere uranyum. al+sat altın ile öde. gemiler gelecek+gidecek içinde külçe altınlar ile ödemesini el atından yapacak. Bu ekonomı gayri resmi ödemeleri altın talebi olacağını düşündü. ama bahsedilen rakamlar  ve üzeride konuşuluyor.  Beklentiler ve reel ilerleme nasıl olur ? bilinmez... bir sürü ticari işler olabilir ruslar ile. zaten savaş ekonomisi üzerine FED adımları, global zarar göre şirket ve borsalar.. Atıyorum savaş oldu ukrayan parası sıfır olur, karşılık yok kıymet yok, attım ulkesi yok, ama altın hep karşılığı var. dunyanın her devletinde var. Altın ilk çağlardan beri, yıkılan uygarlıkların sıfırdan devlet kurmasında alım gücü ekonomı gücü olmuştur.