E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAltı ülkenin metal parasını üretiyor---

Altı ülkenin metal parasını üretiyor

Altı ülkenin metal parasını üretiyor
11 Ağustos 2015 - 03:56 borsagundem.com

Bakır ve pirinç üretiminde uzmanlaşan Altek Metal Türkiye dahil 6 ülkenin metal parasının imalatını yapıyor. Şirketin geçen yılki cirosu 258 milyon TL

Türk sanayisine birçok sektör için bakır ve piriç bant üretimi yapan Altek Metal, darphanelerin açtığı ihaleleri kazanarak Türkiye ile birlikte 6 ülkenin madeni parasını basıyor. Sadi Özdemir'in Hürriyet'teki haberinde yer alan başarı öyküsünün kahramanı Afyon Emirdağlı Fehmi Denizli.

Denizli’nin kurduğu Altek Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Altek Metal), yıllardır Türk sanayisinde birçok sektör için ‘bakır ve pirinç bant’ üretimi yapıyor. Beylikdüzü’ndeki fabrikaya ek olarak Çerkezköy OSB’de de 26 bin metrekare alana yeni fabrika inşaatını da henüz tamamlayan Fehmi Denizli, Türkiye Cumhuriyeti Darphanesi’nin açtığı metal para (bozuk para) ihalelerini alarak metal para üretiminde markalaştıklarını söylüyor ve son yıllarda diğer ülkelerin darphanelerinin açtığı ihaleleri de kazandıklarını belirtiyor. Halen, Filipinler, Kolombiya, Romanya, Finlandiya, Makedonya ve Romanya’ya da metal para ürettiklerini anlatan Denizli, 42 ülkeye de metal alaşım sattıklarını söylüyor. 



Cirolarının geçen sene 258 milyon lira olduğunu ve bu rakamın yarısını ihracattan elde ettiklerini belirten Denizli, "Bu yıl ihracat yüzde 50’yi de geçer. Çünkü yine büyük para ihaleleri aldık ki bu yıl 300-350 milyon lira ciro yaparız” diye konuşuyor.

Çerkezköy OSB’ye 30 milyonluk fabrika

ALTEK Metal Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Denizli, Beylikdüzü’ndeki fabrikayı tamamen metal para üretimine tahsis edeceklerini belirtiyor ve Çerkez OSB içinde 26 bin metrekare alanda inşa ettikleri fabrikada bakır ve pirinç bantlar ile savunma sanayine dönük üretimlere yakında başlayacaklarını ifade etti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)