E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAltay Tankı için özelleştirme---

Altay Tankı için özelleştirme

Altay Tankı için özelleştirme
20 Aralık 2018 - 10:34 borsagundem.com

Mülkiyeti Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli Sakarya Arifiye’deki 1.8 milyon metrekarelik 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı kararıyla özelleştirme kapsamına alındı

Yerli ve milli tank olan Altay Tankı'nın imalatına ilişkin özelleştirme yapılacak. İşletme hakkı 25 yıl olarak belirlenen tesislerin ALTAY Tankı’nın seri üretimi için özelleştirme kapsamına alındığı öğrenildi. Altay Tankı’nın seri üretimi için BMC ile sözleşme imzalanmıştı.
Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, şu ifadeler kullanıldı: “Özelleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar fabrikanın MSB Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü tarafından işletilmesine devam edilmesine, fabrikada TSK’ya yönelik mal ve hizmet üretiminin devamlılığının sağlanması ile MSB’nin kontrolünde yeni yatırımların yapılması da dahil olmak üzere, ihale dokümanında ve işletme hakkı sözleşmesinde yer alacak hususların Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve MSB tarafından belirlenmesine, özelleştirme uygulamasında teklif sahiplerinin savunma sanayii tesisi işletme deneyimleri, mali yeterlilikleri gibi MSB ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca uygun görülecek sair hususların ön yeterlilik kriteri olarak belirlenmesine, karar verilmiştir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metin21 Aralık 2018 16:16

    Burda dikkat edilmesi gereken husus bmc nin yatırımı sakarya karasuda Sakarya arifiyede devlete ait tank palet fabrikası var burayı bmc ye vermeyi düşünüyorlar.

  • akbaba20 Aralık 2018 13:56

    bmc  veririler  o da  zaten  altay  tankı   meseleı  var ne  gereği  varki  özelleşyior

  • murat20 Aralık 2018 13:38

    Ethem Sancak grubuna bir kıyak daha dolayısıyla üretim için hazır tesise de konmuş olacaklar. Ballı kaymak.

  • Serkan20 Aralık 2018 13:27

    Savunma sanayi stratejik fabrika ve sektörler özel kamu farketmez yabancı ya geçmemeli hiçbir büyük ülke buna izin vermez adam teknolojiyi alır fabrikayı kapar