E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'ya bak! Devlet düşmanlarına karşı sert duruş sürecek---

Almanya'ya bak! Devlet düşmanlarına karşı sert duruş sürecek

Almanya'ya bak! Devlet düşmanlarına karşı sert duruş sürecek
18 Aralık 2022 - 16:12 borsagundem.com

Türkiye'nin terör örgütleri FETÖ ve PKK ile mücadele kapsamında her talebine olumsuz yanıt veren ve ülkesinde barındıran Almanya'dan, söz konusu kendileri olunca farklı ses çıktı


Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, devlet düşmanlarına karşı sert tutum sergilemeyi sürdüreceklerini söyledi.

Faeser, "Welt am Sonntag" gazetesine verdiği röportajda, 7 Aralık’ta darbe girişimi planladıkları gerekçesiyle 25 şüphelinin gözaltına alındığına işaret ederek, Federal Savcılığın bu bağlamda toplam 54 kişi hakkında soruşturma yürüttüğünü belirtti.

Polisinin yaptığı aramalarda silah, para ve altın ele geçirildiğini aktaran Faeser, şimdiye kadar 400 bin euro, 50 kilo altın ve gümüş paralara el konulduğu bilgisini paylaştı.

Nancy Faeser, daha çok şey bulunacağına inandığını aktararak, "Devlet düşmanlarına karşı sert duruşumuzu sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Burjuva olarak varsayılan, varlıklı çevrelerde demokrasiyi hiçe sayarak radikalleşen, komplo teorileri ve ihtilal fantezilerinin peşinden giden ve şiddetten sakınmayan insanların bulunduğunu bildiklerini aktaran Faeser, bunları izlediklerini kaydetti.

Alman Polisi, 7 Aralık’ta "İmparatorluk Vatandaşları" ideolojisine sahip bir grubun üyelerine yönelik operasyon düzenlemiş, aralarında eski asker, polis ve yargıcın bulunduğu 25 kişi, terör örgütü üyesi olmak ve silahlı darbe planlamak suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Almanya'da darbeciler terör örgütüne üyelikten yargılanacak

 

Kremlin'den Almanya'da darbe planlayan gruba dair açıklama

 

Almanya'da darbe planı: 25 gözaltı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİRİSİ19 Aralık 2022 09:17

    Almanya sadece kürtlerin değil müslümanların da örgütlenmesine göz yumuyor. Adamların demokrasi anlayışları böyle. Elbette her devlet gibi kendine zarar veren oluşumlara da gereken müdahaleyi yapıyor. Avrupadaki demokrasi anlayışını anlayamadıkları için bu tür saçma sapan yorumlar yapılmış. 

  • Serhan18 Aralık 2022 18:24

    Bizde mualefet daha fazla demokrasi diyor Daha fazla özgülük diyor Bizde yiyoruz Ne için istediklerini bilyoruz Tiyatroya gerek yok

  • BİRİSİ19 Aralık 2022 09:21

    Daha fazla demokrasiyi sen istemiyor musun? Demokrasiyle beraber yaşamayı öğrendikçe ülke gelişecektir, daha yaşanabilir bir ülke olacaktır.

  • 🤲🏼18 Aralık 2022 17:40

    Beter olun aminnn

  • Baran18 Aralık 2022 17:15

    Bak yaptığınız kahpelikler yanına kalır sanma!  Pkk fetoşçuların karargahı haline gelmişler ki bu hatırlatıldığında demokrasi hürriyet vs. laf salatası yaparlar!  Katile ahlaksıza demokrasi hürriyet yok bizde!  Bunların hepsi aynı bizdeki muhalefet dahil!  Derin devletin  finoluğunu aynen yapmaktalar. Almanya zeten  Dünya savaşından sonra Amerikan üssü haline gelmiş. Şimdi de Yunanistan öyle!  Diğerleri zaten ufak parça!  İsveç Kralı Belçika Kralı yok İspanya Kralı!  Fransa zaten milli benliğini kaybetmiş.  Ruhsuz sinirleri alınmış  sadece haz ile yaşayan basit topluluklar haline gelmiş ki!  Bu sefer ırkçılık yabancı düşmanlığı gibi akımlar destek bulmaya başlıyor ki bu yozlaşmanın daha bir aşağısı insanlık elden gidiyor kısacası. 

  • yorum 18 Aralık 2022 16:34

    haklılar konu devlet onlarda koltuk değil

  • yorum 18 Aralık 2022 19:01

    iki pkk yı idam edemeyen devlet demesin 70 ayrı suçtan dışarda dolaştır suçluları gel bana fetöcü de bikere daha düşün koltukmu devletmi diye 2 hafta önce taksimi hatırlasana ben kime ne anlatıyorumki

  • itiraf18 Aralık 2022 17:45

    FETÖ'cü olduğunu çok net bir şekilde itiraf etmişsin. Ne yani PKK, FETÖ Türkiye'de şahısların koltuğunu mu tehdit ediyor yoksa devleti mi? Aferin ama sana, "Merdi kıpti şecaat arzederken sirkatin söylermiş" misali, kendini akıllı zannederken itirafını da yapmışsın