E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'nın savaş planı deşifre oldu: Sivillere sürpriz görevler...---

Almanya'nın savaş planı deşifre oldu: Sivillere sürpriz görevler...

Almanya'nın savaş planı deşifre oldu: Sivillere sürpriz görevler...
29 Ocak 2024 - 12:07 borsagundem.com

Almanya Savunma Bakanlığı'na ait bir rapora göre, ülkede olası bir büyük savaş durumunda sivillerin evlerini bomba sığınağına çevirmeleri isteniyor.


Almanya'nın en çok okunan gazetelerinden Bild, Savunma Bakanlığı'na ait bir rapora dayandırdığı haberinde Almanya'ın savaş planları arasında sivillerin evlerini bomba sığınaklarına dönüştürmenin de yer aldığını bildirdi.

Rapora göre bakanlık, gizli "Operasyon Planı" üzerindeki çalışmaları Nisan ayına kadar tamamlamaya hazırlanıyor.

Rapor, Almanya'yı aktif bir cephe hattına sahip bir devlet yerine, silah ve teçhizatın teslimi açısından hayati önem taşıyan bir "geçiş ülkesi" olarak öngörüyor.

Bu nedenle askerler önemli otoyolların, tren istasyonlarının ve limanların güvenliğinin sağlanmasıyla görevlendirilecek.

BODRUM VE GARAJLAR SIĞINAK OLARAK KULLANILACAK

Rapora göre devlet, enerji santrallerinin korunması da dahil olmak üzere genellikle orduya ve polise verilen bazı görevlerin yerine getirilmesi için sivillere güvenmek zorunda kalacak.

TRT Haber'de yer alan bilgiye göre Almanya'da yalnızca 579 işlevsel bomba sığınağı bulunduğundan, planın vatandaşların bodrum ve garaj gibi yerlerde kendi sığınaklarını kurmasını öngördüğü bildiriliyor.

Federal Sivil Koruma ve Afet Yardım Dairesi başkanı Ralph Tiesler, yeni barınaklar inşa etmenin zaman kısıtlaması nedeniyle "artık mümkün olmadığını" söyledi.

Almanya, devam eden Rusya-Ukrayna çatışmasından kaynaklanan tehditleri öne sürerek ordusunu güçlendirmenin yollarını arıyor.

Almanya'dan göçmenleri de ilgilendiren askerlik önerisi

 

Alman ordusu Türkçe afişle asker arıyor!

 

Almanya yeni vatandaşlık yasasında anlaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.30 Ocak 2024 05:22

    UKRAYNA-RUSYA SAVAŞINDA GAZZEDE APARTMAN TİPİ YAPILARIN YENİ NESİL BOMBOLARLA TAMAMEN YERLE BİR OLDUKLARINI GÖRDÜK ÜLKEMİZDEKİ BELEDİYELER DE ALTYAPISI SIĞINAĞI TEMELİ HAZIR HALDE PREFABRİK SOSYAL SAĞLAM YAPILAR YAPARAK KİRAYA VERMELİDİR İNSANLARI YÜZBİNLERCE BORÇLANDIRARAK KONUT SATMA DEVRİ BİTTİ KİRALIKLARDA OTURMA DEVRİ BAŞADI

  • azmi29 Ocak 2024 21:41

    Bizi kıskanıyorlar , ondan bu telaşları...

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI29 Ocak 2024 12:15

    Almanya ekonoside abd gibi SOS veriyormuş bu nedenden dolayı dikkati böyle olaylara çevirmek istiyor imiş.