E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan Ukrayna'ya silah reddi!---

Almanya'dan Ukrayna'ya silah reddi!

Almanya'dan Ukrayna'ya silah reddi!
01 Haziran 2021 - 16:45 borsagundem.com

Almanya, Ukrayna'nın silah yardımı talebini reddetti

Almanya, Ukrayna'nın dolaylı olarak istediği silah yardımı talebini geri çevirdi. Söz konusu talep, Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine mülakat veren Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski tarafından ima edilmişti.

Zelenski, "Almanya Başbakanı Angela Merkel Ukrayna için çok şey yaptı ama kendisinden özellikle de Normandiya formatında daha fazlasını umuyordum. Almanya daha fazlasını yapabilir." sözleriyle saldırı silahları, askeri iletişim ekipmanları ve zırhlı araçlar istediklerini bildirmişti.

Ayrıca Zelenski, "Almanya bize askeri yardım yapmadı, ancak edebilir. Almanya'nın harika gemileri var; Sürat tekneleri, füze taşıyan sürat tekneleri ve devriye botları var." demişti.

NATO Dışişleri Bakanları toplantısı öncesi açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise, Ukrayna'nın doğusundaki çatışmaların ancak siyasi yollarla çözülebileceğine inandıklarını söyledi.

Maas, meselenin çözümünün silah yardımı olmadığını dile getirerek, "Bu durum, Ukrayna ile olan ilişkimizin ana hatlarını oluşturmaya devam edecek ve bu duruşumuzda herhangi değişiklik olmayacak. Silah teslimatı işe yaramaz." sözleriyle Kiev'in talebini reddettiklerini belirtti.

Almanya, Fransa ile birlikte, Ukrayna'nın doğusunda Kiev ve Rusya destekli ayrılıkçı isyancılar arasında uzun süredir devam eden çatışmaları sonlandırmak için diplomatik çabalara öncülük etti.

Ancak siyasi çözüme yönelik çabalar son aylarda özellikle de Rusya'nın sınıra asker yığmasıyla durma noktasına geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi01 Haziran 2021 21:26

    Rusya ile iyi geçinmeye bakın. Silahlar ne işinize yarayacak ,komşuyu kızdırmaktan başka

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ01 Haziran 2021 17:34

    Sen istediğin kadar silah al rusya ne yapacak bir hafta da ülkeni işgal eder.abd nin dolduruşuna gelenlerin hepsi yok olmuştur.bir savaş olsan rusya ile abd ilk kaçan olur.