E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'da kabine belli oluyor---

Almanya'da kabine belli oluyor

Almanya'da kabine belli oluyor
16 Aralık 2013 - 06:50 borsagundem.com

Almanya'da kurulacak CDU/CSU - SPD koalisyon hükümetinde bakanlıklar açıklandı

Almanya'da Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında kurulacak hükümette bakanlar açıklandı.

Almanya Başbakanı ve CDU Genel Başkanı Angela Merkel, parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, parti yönetiminin bakanları onayladığını söyledi.

Açıklamaya göre, kabinede, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Ursula von der Leyen, Savunma Bakanlığını üstelenecek.

Aşağı Saksonya eyaletinin eski Başbakanı Ernst Albrecht'in kızı olan Leyen ile Almanya'da ilk kez Savunma Bakanlığı bir kadına emanet edildi.

Son hükümette Savunma Bakanlığı görevini yürüten Thomas de Maiziere, İçişleri Bakanlığı'na geri dönecek. Maiziere, 2009-2011 yılları arasında da İçişleri Bakanlığı görevinde bulunmuştu.

Partinin Genel Sekreteri Herrmann Gröhe Sağlık Bakanlığına getirilirken, Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ile Eğitim ve Araştırma Bakanı Johanna Wanka ise yerlerini korudu.

Bakanlık seviyesinde olan Başbakanlık Dairesi Başkanlığına ise Peter Altmaier getirildi.

Kültürden sorumlu Devlet Bakanı Monika Grütters'in üstleneceği, Göç, Mülteci ve Uyum Bakanlığından ayrılan Maria Böhmer ise Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olacak.

Merkel, kabinenin oluşumu konusundaki planlarının haftalardan beri sürdüğünü ifade ederek, Savunma Bakanlığına Leyen'in getirilmesi yönündeki düşüncenin uzun zamandan beri olduğunu kaydetti.

CSU Genel Başkanı Horst Seehofer de Münih'te partisinin yönetim kurulu toplantısında Alexander Dobrindt, Hans-Peter Friedrich ve Gerd Müller'in bakan olacaklarını söylediği belirtildi.

Partinin Genel Sekreteri Dobrindt, Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanı, İçişleri Bakanı Friedrich, Tarım Bakanı ve Müller de Ekonomik İşbirliği Bakanı olacak.

Sosyal Demokrat Parti ise hükümette yer alacak bakanlarını gün içinde açıklamıştı.

SPD'nin Genel Başkanı Sigmar Gabriel Başbakan Yardımcılığının yanı sıra Ekonomi ve Enerji Bakanı, Frank-Walter Steinmeier Dışişleri Bakanı, Anderea Nahles Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı, Barbara Hendricks Çevre ve İskan Bakanı, Manuela Schwesig Aile, Yaşlılar, Kadın ve Gençlik Bakanı, Heiko Maas'ın da Adalet ve Tüketici Koruma Bakanı olacak.

SPD'den ayrıca Genel Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz, kabinede göç, mülteci ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürütecek.

Almanya'da 2005 ve 2009 yılından sonra 3. kez başbakanlık koltuğuna oturacak Merkel, salı günü Federal Meclis'te yapılacak oylamanın ardından yemin edecek ve daha sonra bakanlar atanacak.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)