E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'da iş güveni arttı---

Almanya'da iş güveni arttı

Almanya'da iş güveni arttı
24 Eylül 2013 - 11:55 borsagundem.com

Almanya'da iş güven endeksi Eylül ayında da yükselmeye devam ederek Avrupa'nın en büyük ekonomisinde toparlanmanın yolunda gittiği sinyalini verdi

Almanya'da iş güveni Eylül ayında yükselişini devam ettirerek üst üste 5 ay yükselirken, ülkenin en büyük ticaret partneri olan Euro Bölgesi'nde toparlanmanın devam ettiği sinyalini verdi.
Ifo enstritüsü tarafından hazırlanan ve 7,000 uzmanın görüşlerine dayanan iş güven endeksi Eylül'de 107.5'ten 107.7'ye tırmandı. Bloomberg anketine katılan 43 analistin tahmin medyanı ise 108 olarak gerçekleşti.
Avrupa'nın en büyük ekonomisi neredeyse 20 yılın en düşük işsizlik oranı ve Euro Bölgesi'nin resesyondan çıkmasıyla beraber toparlanmayı hızlandırıyor. Angela Merkel ekonomi konusunda gösterdiği bu performansla beraber seçimlerde 3. kez şansölye olma hakkını kazandı. Fakat Merkel'in geleneksel olarak koalisyon kurduğu Hür Demokratlar'ın barajı aşamayarak parlamento dışında kalması sonrası şimdi yeni bir koalisyonun oluşturulması bekleniyor.
Londra'da bulunan Berenberg Bank kıdemli ekonomisti Christian Schultz, "Büyüme alanına girmiş bulunuyoruz ama kaptırıp gidecek gibi değil. Almanya'da koalisyon tartışmaları merkez sola doğru kayıyor. Biraz daha adalete yönelecek dikkatler, tabii bundan kasıt belki daha fazla vergi ve daha fazla harcama. Kısa vadede daha fazla yatırım yapan hükümet büyümeye pozitif etki edecek" yorumunu yaptı.
Almanya'nın fabrika ve makinelere olan yatırımı 2. çeyrekte 2011 yılından bu yana ilk defa büyüme gösterdi. İşsizlik Ağustos ayında yüzde 6.8 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)