E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAlmanya'da fabrika siparişleri düştü---

Almanya'da fabrika siparişleri düştü

Almanya'da fabrika siparişleri düştü
05 Temmuz 2013 - 13:53 borsagundem.com

Almanya'da fabrika siparişleri Mayıs ayında beklenmedik bir şekilde düştü ve yüzde 1.3 azaldı

Almanya'da fabrika siparişleri beklenmedik bir düşüşle üst üste 2. ay gerilerken, Euro Bölgesi'nin kendisini içinde bulduğu en uzun süreli resesyondan çıkarma çabaları devam ederken Avrupa'nın en büyük ekonomisinde de belirsiz bir toparlanma olduğu sinyalini verdi.
Mevsimsel değişimlere ve enflasyona uyarlanan siparişler Nisan ayından Mayıs ayına yüzde 1.3 düşerken, Nisan ayı sipariş rakamları yüzde 2.2'ye revize edildi. Bloomberg anketine katılan ekonomistler yüzde 1.2'lik artış bekliyordu. Siparişler yıllık bazda ise yüzde 2 düşüş gösterdi.
Avrupa Merkez Bankası dün gerçekleştirdiği toplantısının ardından kendi deyimiyle "daha önce görülmemiş" bir ileriye dönük rehberlik yaparak faiz oranlarının uzun süre boyunca düşük kalacağı açıklamasını yaptı. Euro Bölgesi, Almanya'nın en büyük ihracat noktası. AMB Başkanı Mario Draghi, bölge ekonomisine yönelik risklerin aşağı yönlü olduğunu da sözlerine ekledi. Draghi ayrıca ekonominin bu yıl sonuna doğru toparlanacağını beklentilerini de tekrarladı.
Deutsche Postbank AG ekonomisti Heinrich Bayer, "Almanya için ekonomik resim hâlâ Euro Bölgesi'ndeki görünüme bağlı. Fakat güven yükseliyor ve büyüme geri dönüyor. Durumlar kesinlikle daha kötü olabilirdi" ifadesini kullandı.
Yerel siparişler Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2 düşerken, dış talep yüzde 0.7 daraldı, Euro Bölgesi'nden gelen siparişler ise yüzde 3.9 geriledi. Temel ürün siparişleri Nisan'da yüzde 0.1 düşerken, yatırım ürünlerine yönelik siparişlerdeki düşüş yüzde 1.8 oldu. Tüketici ürünlerine yönelik talep yüzde 3.1 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)