E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya Başbakanı Scholz: Gerilimi tırmandırmayın---

Almanya Başbakanı Scholz: Gerilimi tırmandırmayın

Almanya Başbakanı Scholz: Gerilimi tırmandırmayın
14 Nisan 2024 - 18:11 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Scholz, İran'ın İsrail'e gerçekleştirdiği drone saldırısının ardından İran yönetiminin gerilimi daha fazla tırmandırmaması gerektiğini söyledi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarının ardından gerilimin daha fazla tırmanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

Scholz, Çin ziyareti kapsamında bulunduğu Çongçing kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, İran’ın İsrail’e yönelik hava saldırılarını kınadıklarını yineleyerek, "Bu hiçbir şekilde savunulmayacak bir saldırıdır. Bu, durumun vahim bir şekilde tırmanmasıdır ve hiçbir şekilde kabul edilebilir, anlaşılabilir veya tahammül edilebilir değildir" dedi.

Gerilimin tırmandırılmaması konusunda uyarıda bulunduklarını ifade eden Scholz, "İran bu yolda devam etmemeli" ifadesini kullandı.

Scholz, bu durumun son 48 saatteki en önemli konu olduğu belirterek, durumu hükümet olarak yeniden değerlendirmek için bugün ilgili bakanlarla görüşeceği bilgisini paylaştı.

Kendisinin de katılacağı G7 ülkeleriyle de bir bağlantı yapılacağını aktaran Scholz, "Gerilimin daha fazla tırmanmaması için elimizden geleni yapacağız ve bu yüzden mevcut yolumuzu sürdüreceğiz. Ancak biz sadece herkesi, özellikle de İran’ı bu şekilde devam etmeme konusunda uyarabiliriz" şeklinde konuştu.

AB dışişleri bakanları, olağanüstü toplanıyor

 

İsrail Savaş Kabinesi: Doğru zamanda bedelini ödeteceğiz

 

İran’ın İsrail’e misillemesi sonrası Ankara’dan ilk açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KARTAL14 Nisan 2024 22:32

    Müslümanların katledilmesinin arkasında ve bunun finansmanını sağlayan İslam Düşmanlarının başında gelen ülkelerden biride bunlar.Yıllarca ülkemize dost görünüp dibimizi bunlar oymadı mı.