E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlman tahvilleri geriledi---

Alman tahvilleri geriledi

Alman tahvilleri geriledi
02 Eylül 2013 - 11:31 borsagundem.com

Alman tahvilleri Çin'den gelen olumlu PMI verisi ve Suriye'ye askeri müdahale endişelerinin azalması ile satış yaşadı

Almanya'da hükümet tahvilleri Çin'de imalatın beklentilerin üzerinde yükseldiğini gösteren anketin ardından güvenli varlıklara olan talebin azalmasıyla düşüşe geçti.
10 yıllık Fransız tahvil faizleri ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye konusunda Kongre'den onay isteyeceğini açıklamasıyla 10 haftanın zirvesine yükseldi. Avusturya, Belçika ve Hollanda tahvil faizleri de ekonomistlerin Euro Bölgesi'nde imalatın Ağustos ayında genişlediğini göstermesini beklediği veriler öncesi yükseldi.
RIA Capital Markets Ltd. stratejisti Nick Stamenkovic, "Resmi Çin PMI verileri pozitif bir şekilde şaşırttı. ABD öncülüğünde Suriye'ye gerçekleştirilecek bir askeri operasyon endişelerinin azalması ve güvenli varlıklara yönelişin biraz daha düşmesi Alman tahvillerinin satışına yol açtı" yorumunu yaptı.
10 yıllık Alman tahvil faizleri 5 baz puan tırmanarak Londra saatiyle 08:43'te yüzde 1.91 oldu. Mayıs 2023 vadeli yüzde 1.5'lik tahvilin fiyatı 0.465 düştü ve 96.40 oldu. Almanya'nın 2 yıllık tahvil faizleri ise yüzde 0.27'ye çıktı.
10 yıllık Fransız tahvil faizleri ise 4 baz puan tırmanarak yüzde 2.51 oldu. Benzer vadeli Avusturya tahvilleri de 4 baz puanlık artışla yüzde 2.34'e çıktı. 10 yıllık Belçika faizlerinde de 4 baz puanlık artış yaşanarak yüzde 2.78 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)