E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAlman devinden Türkiye'ye 40 milyon euroluk yatırım---

Alman devinden Türkiye'ye 40 milyon euroluk yatırım

Alman devinden Türkiye'ye 40 milyon euroluk yatırım
06 Mayıs 2023 - 23:12 borsagundem.com

Ticari araç endüstrisinde faaliyet gösteren ZF Group, Polonya'daki fabrikasını kapatıp ZF CVS Türkiye aracılığıyla Sakarya'da 40 milyon euro tutarında fabrika yatırımı gerçekleştirdi.

Ticari araç endüstrisinde en büyük tedarikçi konumundaki ZF Group, ZF CVS Türkiye aracılığıyla Sakarya'da büyük bir fabrika yatırımı yaptı. Şirket Polonya'daki fabrikasını kapatarak üretim hattını Türkiye'ye taşıdı. Bu kararda Türkiye'deki tedarikçi ağı etkili oldu. Fabrika 300 milyon euroluk ihracat potansiyelinin yanında toplamda 600 kişilik istihdam yaratacak. Ürün bileşenlerinde yüzde 90'a varan yerlilik oranı yakalamayı hedefleyen ZF CVS Türkiye, açılışı yapılan ve temel atma töreni gerçekleştirilen ek tesisler için 40 milyon euroluk yatırım yaptı.

"Türkiye'deki yatırımlarıyla dünya genelindeki müşteri kitlesine üstün bir değer sağlıyor"

2020 yılında temeli atılan fren körüğü fabrikasının açılışı ve ek tesislerin temel atma töreninde konuşan ZF Ticari Araç Fren Sistemleri Global Başkanı ve ZF CVS Türkiye Genel Müdürü Kazım Eryılmaz, "Bu yeni yatırım, ZF'nin otomotiv sektöründe Türkiye'ye duyduğu güveni göstermektedir. ZF CVS Türkiye olarak bugün Türkiye'de sadece üretim faaliyetinde bulunmuyor, WABCO ve ProVia marka ürünlerimizin de yerel müşterilerimize hızlı ulaştırılmasını sağlıyoruz. Aynı zamanda satın almadan ürün segmentlerine, farklı global fonksiyonları temsil eden yöneticilerimiz ve ekipleriyle birlikte İstanbul'daki merkezimiz ve Sakarya'dan tüm dünyayı yönetiyoruz" dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na ve Yatırım Ofisi'ne süregelen destekleri için teşekkürlerini dile getiren Eryılmaz, 2022 yılında 44 milyar euro ciro yapan ve 32 ülkede, 168 üretim tesisi bulunan ZF'nin, Türkiye'deki yatırımlarıyla dünya genelindeki müşteri kitlesine üstün bir değer sağladığını belirtti.

"Yüzde 90'a varan yerlilik oranı güçlü yerel tedarikçi ağının sonucudur"

Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde açılışı yapılan fabrikada fren körükleri ve krank milleri üretildiğini ifade eden Kazım Eryılmaz, "Şirketimiz, yüzde 90'a varan yerlilik oranına sahip ticari araç şasi teknolojisi ürünlerine yatırım yapmayı hedefliyor. Yakalanan yerlilik oranı, son 13 yıldır oluşturulan güçlü yerel tedarikçi ağının ve Türkiye'nin güçlenen altyapısının ve lojistik imkanlarının bir sonucudur" diye konuştu.

"Türkiye ZF için önemli bir merkez"

Açılış ve temel atma töreni kapsamında Türkiye'ye gelen, ZF Ticari Araç Operasyonlar ve Malzeme Yönetimi Tepe Yöneticisi Nicolas Bardot, Türkiye'nin, ZF için önemli bir merkez olduğunu vurguladı. Bardot, "Türkiye'nin üretim gücüne, tedarikçi altyapısına, iş gücü yetkinliğine ve tecrübesine, ürün ile hizmet kalitesine güveniyoruz. Süregelen yatırımlarla da Sakarya, fren körüğü üretiminin Avrupa'daki merkezi olacak" ifadelerini kullandı.(Akşam-Serdar Sağlam)

Alman şirketlerin 21 yılda Türkiye'ye yatırımı tam 11.5 milyar dolar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )07 Mayıs 2023 17:54

    1 tane F35 A model uçak. programdan çıkarttılar ya... bu 40 milyon euro, yani 1 tane f35a uçağın ilk taksiti . 1 taksiti yapar :D ... fiyat olarak öyle düşünün... 80milyon euro 1 f35a modeli...

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ07 Mayıs 2023 17:42

    Kemal Kılıçtaroğlu  yabancılara gelmeyin demelerine rağmen ona inanmayıp çılgınlar gibi ülkemize yatırım yapmaktadırlar.

  • Ssss bu 07 Mayıs 2023 07:48

    40 milyon milyar değil onlar içi para değil zaten

  • AHMET ÖZBİLEN07 Mayıs 2023 00:02

    Bu almanlar çok sinsi olup hep dibimizi yıllarca oymuşlardır.Bunlar ile ekonomide savaşacaksın bunların yaptıklarının aynısını ve bunlardan daha iyisini yaptığın anda iş bitmiştir bunlarda bundan korkmaktadırlar.Almanlarında devri 5-10 sene içinde çöküşe geçeceğini  düşünmekteyim.

  • hart07 Mayıs 2023 17:04

    almanyanin devri 5 10sene icinde cokecekmi....mal oldugunu her yerde belli etme.. ....dogruya avrupa seni kiskaniyor ...

  • Zırvayakarşıt07 Mayıs 2023 14:19

    Alman MAN A.Ş. Siemens, BOSCH vs. dev firmaları olan ALMANYA, Türkiye'nin en fazla ihracat yaptığı Avrupa Ülkesi iken... cehalet ürünü zırvalara niçin inanalım..! 5 milyonTÜRK Almanya'da yaşıyorsizin kafaya göre Alman ırkçıları bunları hemen sınırdışı edelim derken mantığınıza göre haklılar öyle mi??!!!     (6)  (6)  (6) 

  • DOĞRU07 Mayıs 2023 13:14

    cahil insanlar oturduğu yerden senaryo yazar...

  • Pitircik 07 Mayıs 2023 09:33

    Muhhaahhhaa. Reisin cahil oldugu icin bunu akil edememis ve bu yatirima izin vermis