E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlkim büyümeye devam ediyor---

Alkim büyümeye devam ediyor

Alkim büyümeye devam ediyor
08 Kasım 2016 - 13:39 borsagundem.com

Alkim’in 2016 yılı 3. Dönem konsolide cirosu 223.050.398 TL, dönem karı ise 37.998.152 TL olarak gerçekleşti.

Şirketin dokuz aylık finansal sonuçlarını değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı Reha Kora açıklamalarında “Türkiye ekonomisi içinde reel sektörün önemli halkalarından biri olan Alkim geçen yılın aynı dönemine göre karını % 23,3 arttırdı.
2015 yılı ekim ayında fiilen başladığımız kapasite artış yatırımımızı planladığımız şekilde aralık ayında devreye alıyoruz. Kapasite artış yatırımının getireceği olumlu sonuçların operasyonel ve finansal faaliyetlerimize katkısını 2017’den itibaren göreceğiz.
Alkim olarak küresel ekonomideki tüm belirsizliklere ve global rekabetin getirdiği ağır koşullara rağmen her dönem istikrarlı büyümemiz, ciromuzun ve karlılığımızın artması başarımızın somut göstergesidir.
Hükümetimiz tarafından doğru ve makul bir yaklaşımla tarımsal faaliyetlerde kimyasal gübre kullanımının azaltılması hatta zaman içinde tamamen kaldırılması bunun yerine biyolojik gübreye yönelmesi yolunda çalışmalara başlanacağının ifade edilmesi, ALKİM tarafından fizibilite çalışmalarına başlanan DOĞAL POTASYUM SÜLFAT GÜBRESİ YATIRIMININ ne kadar önemli ve yerinde bir karar olduğunu bize
göstermiştir. 100.000ton/yıl kapasite düşündüğümüz Potasyum Sülfat Yatırımını bu önemli stratejik açıklamalar doğrultusunda 150.000ton/yıl’a çıkarmayı planlıyoruz. Alkim olarak Türkiye ekonomisine sağladığımız katkıyı daima daha da artırarak yolumuza devam edeceğiz” dedi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)