E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlbayrak: Stratejik projeler yolunda gidiyor---

Albayrak: Stratejik projeler yolunda gidiyor

Albayrak: Stratejik projeler yolunda gidiyor
06 Ağustos 2016 - 07:36 borsagundem.com

Berat Albayrak: “TANAP gibi ortak stratejik projelerimiz, Türkiye’nin diğer projeleri gibi, akamete uğramadan, öngördüğümüz zaman ve bütçe planlaması içerisinde devam ediyor”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Azerbaycan devlet enerji şirketi SOCAR'ın Başkanı Rövnak Abdullayev ile SOCAR Türkiye ve Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagıf Aliyev'i kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile Azerbaycan arasında enerji alanındaki işbirliği konularının ele alındığı görüşmede, SOCAR'ın Türkiye'de devam eden yatırımları ve hedefleri değerlendirildi. Görüşmede 15 Temmuz darbe girişimi süreci ve sonrasında yaşanan gelişmeler de ele alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, SOCAR'ın, TANAP ve STAR Rafineri projelerinin, Türkiye'deki doğrudan yatırımlar arasında katma değer, ihracat, istihdam ve ileri teknoloji konusunda ayrı bir yere sahip olduğunu bildirdi. Albayrak, güçlü işbirliği ve Türk ekonomisine yaptığı katkılar nedeniyle SOCAR'a desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

18 milyar dolarlık yatırım
Kardeş ülke Azerbaycan'ın enerji şirketi SOCAR'ın Türkiye'deki yatırımlarının yanı sıra, yaşanan tüm süreçlerde Türk Milleti'nin yanında yer almasından duyduğu memnuniyete dikkati çeken Albayrak, "18 milyar dolarlık yatırımı ile Türkiye'deki en önemli yatırımcılardan biri olan SOCAR'ın yaşanılan süreçte yanımızda olduklarını, Türk milletine ve ekonomisine güvendiklerini görmek bizim için oldukça önemliydi. TANAP gibi ortak stratejik projelerimiz, Türkiye'nin diğer projeleri gibi, akamete uğramadan, öngördüğümüz zaman ve bütçe planlaması içerisinde devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Albayrak, Azeri yetkililere, FETÖ'ye karşı hassasiyetlerinden ötürü de teşekkür etti.

Görüşmede işbirliğinin bu alanda da güçlü bir şekilde devam etmesi noktasında mutabık kalındığı belirtildi.

Enerji kredisine yapılandırma
Enerji sektörü kredilerine yeniden yapılandırma imkânı geldi. Bankalarca kredilerin ve diğer alacakların niteliklerinin belirlenmesi ve bunlar için ayrılacak karşılıklara ilişkin esasları belirleyen yönetmeliğe geçici bir madde eklendi. Buna göre, bankalarca enerji sektöründe kullanılmak üzere verilen ve ikinci grupta sınıflandırılan krediler ve diğer alacaklar 31 Aralık'a kadar iki defa ile sınırlı olmak üzere yeni sözleşme koşullarına bağlanabilecek. Yeni sözleşme koşullarına bağlanan krediler ve diğer alacaklar, toplam alacak tutarının yüzde 10'unun geri ödenmiş olması koşuluyla birinci grup krediler ve diğer alacaklar içinde yeniden sınıflandırılabilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)