E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlbayrak: Enflasyondaki düşüş devam edecek---

Albayrak: Enflasyondaki düşüş devam edecek

Albayrak: Enflasyondaki düşüş devam edecek
03 Aralık 2018 - 10:43 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Kasım ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, enflasyonda açıklanan tablonun düşüşün güçlü bir şekilde başladığını ve bu düşüş eğiliminin süreceğini gösterdiğini söyledi.

Albayrak twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Tüketici Fiyat Endeksi, Kasım'da bir önceki aya göre %1,44 düştü. Üretici Fiyatlarında da %2,53 düşüş gerçekleşti. Çekirdek enflasyon ise %24.34'ten %20.72'ye geriledi. Bu tablo enflasyonda düşüşün güçlü bir şekilde başladığını ve bu düşüş eğiliminin süreceğini göstermektedir.
Kasım ayı enflasyon rakamları, Eylül ayındaki yüksek enflasyon sonrasında atılan adımların ve Enflasyonla Topyekun Mücadele programının başarısını ortaya koymuştur.
Dengelenme süreci kur ve faizlerden sonra enflasyon rakamlarında da etkisini göstermeye başlamıştır.
Fiyatlardaki köpüğün ortadan kalkmaya başladığı bu süreci, para ve maliye politikalarımızdaki güçlü duruş ile desteklemeye devam ediyoruz.Dengelenme süreci etkisini Aralık ayında da gösterecek. YEP’teki 2018 hedefimizi yakalayacağımızı öngörüyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.03 Aralık 2018 20:06

    Enflasyondaki düşüş/yükseliş döviz kurlarındaki düşüşün devamıma/yükselişin başlamasına bağlıdır DÖVİZ KURLARI DÜŞMEYE DEVAM EDERSE ELBETTE ENFLASYON DÜŞMEYE DEVAM EDER Döviz kurları yükselişe geçerse enflasyon da yükselişe geçecektir

  • Ali03 Aralık 2018 19:55

    Daha somut önlemler alınmazsa sıkıntı bitmez...Kamu tasarrufu başta...

  • rene03 Aralık 2018 18:03

    daha en iyi günlerimiz bunlar.

  • yazıkkkk03 Aralık 2018 16:31

    yazık günah ya kimi kandırıyorsunuz. illa marketten aldığımız ürünlerin fişleri ile fiyatını düşmediği kalem kalem göstermek mi lazım, memura emekliye işçiye zammı düşük vermek için yapmadığınız oyun kalmadı.

  • MB faizi neden yüzde 25 ? 03 Aralık 2018 14:29

    Madem daha da düşecek,bu faiz neden düşmüyor?Ekonomi bilimine yeni teoriler getirebilecek bir bakanımız var.Reis i dinle faizi indir artık

  • vatandaş03 Aralık 2018 14:56

    faiz inince enflasyon düşecek diyorsanız siz de ekonomi bilimine yeni teoriler getirmiş olacaksınız

  • hakan03 Aralık 2018 11:38

    bravo enflasyonu yabancılar çıkardı siz düşürdünüz.

  • Erkan03 Aralık 2018 11:36

    Enflasyon düşmez siz soğan fiyatlarını düşürün 5 tl ye döner yiyorduk içinde soğanda azaldı artık

  • : )GNÇLK03 Aralık 2018 10:54

    para yoksa, tüketim durur... tüketim durursa, enflasyon durur.. üni 1.sınıfda öğrettiler tee yıllar öncesi sayın bakanımızın ders çalışmaya başladığını görmek güzel :D 1 sınıfda belliki... BEN bişe diyim. ülkemizde protein alımı %52 ekmekden ortalama bu.... hamur+hamur işleri+ekmek bazı yerlerde günlük ihtiyacın %82 si ne çıkıyor... dünyada bu ekmek+hamu rişinden protein günlük ihtiyac oranı %15-25 arası normal... günlük insan hareketi=protein verdiği enerji oluyor... SONUÇ: HASTANELER ÇOĞALACAK ÇÜNKÜ, dengesiz ve düzensiz beslenme kronık,bulaşıcı hastalıklar, salık problemleri, ileir yaşlarda ortaya çıkacak olağan hastalıkların daha ciddi ve şiddetli hissedimi gibi nedenlerden devlete SAĞLIK MASRAFI olarak kat kat fazlası çıkacak... biz 1. sınıfı mesun olduk, bakan anda okuyor 1. sınıf :D birileri hızlandırılmış ders versinde büyük tabloyu görsun. ZAM VE GELİR ARTIŞ OLACAK, ADAM GİBİ YAŞAM STANDARDI HER BİREYE GELECEK. YOKSA  GELECEK KARANLIK DEDİĞİM GİBİ