E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlbayrak: Döviz kuru rekabetçi görünüyor---

Albayrak: Döviz kuru rekabetçi görünüyor

Albayrak: Döviz kuru rekabetçi görünüyor
24 Ocak 2020 - 09:01 borsagundem.com

Albayrak, 'kurun 5.7 - 5.9 aralığındaki değerinden memnun olup olmadığı' sorusunu, "Cari işlemler hesabındaki dengelenmeyle ithalat ve ihracattaki gelişmelere baktığımız zaman, döviz kuru rekabetçi görünüyor" şeklinde yanıtladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Japonya'da yayınlanan Nikkei gazetesi ile gerçekleştirdiği mülakatta, Türk Lirası'nın ABD Doları karşısında 5.7 - 5.9 aralığındaki değerinden memnun olup olmadığı şeklindeki soruya, "Cari işlemler hesabındaki dengelenmeyle ithalat ve ihracattaki gelişmelere baktığımız zaman, döviz kuru rekabetçi görünüyor" şeklinde yanıt verdi.

Bakan Albayrak, kamu bankalarının dolar satmasının kuru dengelemenin bir yöntemi olup olmadığına ilişkin soruyu "Serbest piyasa koşulları içinde, kamu bankaları hem kamu yararını gözetiyor hem de karlılığı, ve bu böyle devam edecek" şeklinde yanıtladı.

"Bence Merkez Bankası piyasalar, hükümet de dahil olmak üzere hissedarlar ile uyumlu bir şekilde iletişimi güçlendirerek iyi bir yönetim sergiliyor, finansal istikrar sağlamak için ekonomik büyümeye katkıda bulunuyor" diyen Albayrak, bu konuda gelen eleştirilerin hiçbirini kabul etmediğini söyledi.

Türkiye ekonomisi ve finansal sistemi için en kötüsünün geride kaldığını ve Türkiye'nin şu anda dış ve iç şoklara karşı daha dirençli olduğunu ifade eden Bakan Albayrak, Türk ekonomisinin yılın son çeyreğinde büyük olasılıkla yüzde 5 civarında gerçekleşen büyümenin katkısı ile 2019 yılının tamamında yüzde 0,5 civarında büyüdüğünün tahmin edildiğini anlattı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • anladığım şu24 Ocak 2020 10:55

    Gelişen ekonomik ülkelerin çığlık attığı son zamanlarda, ülke ekonomimiz mali disiplin ve istikrarı ile dünyada yıldız oldu. Dış mihrapların imrenerek baktıkları ülke ekonomimiz destan yazmaya devam ediyor. Ülkeler arasında bu milli dayanışma ve ekonomik ülkeler arası iş birliğimiz meyvelerini vermeye başladı. Şimdiki amacımız meyvelerinde tabana dağılmasını ve bireylere yansımasını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Enflasyona ezdirmediğimiz ücretli kesimde, bu milli gelişen ekonomimizin meyveleridei ucuz kredi imkanları ile görebilecekler. Ülkemiz mali disiplinden taviz vermeyerek, yüce hz reisimizin de dediği gibi, "faiz nedendir, faiz sonuçtur, " tartışmalarında gerçeği dünyaya göstermiş olduk. Bİlhassa , "kara kara düşünen" kötü niyetli kişilerin bir kez daha ülke çıkarlarını desteklemediğini gördük. 

  • ..24 Ocak 2020 13:32

    senin gibi mallar bu ülkede olduğu sürece hz reisinize tapan açlıktan nefesi kokan kıtkanaat geçinen ama halen bildiğinden şaşmayan sizin gibi sıgırları güdenler bu ülkenin başında daima olacaklardır.nedeyim biraz akıl olsa diyecem ama beyin yokki olsun!!

  • Selahattin abi 24 Ocak 2020 12:58

    Doğalgaz ve elektrik faturan kaç para geldi vatanperver kardeşim .Benim ekonomiden anladığımda bu 

  • Mahmut24 Ocak 2020 12:57

    Nasil yapmis bu dediklerini,Patates,sogan,a ihracat yasagi koyaraktanmi.:) 150 tl dogalgaz faturalarini 400 tl ye cikararaktanmi?

  • enayi24 Ocak 2020 09:36

    HANİ DÖVİZ ALANIN ELİ YANACAKTI SAYIN BAKAN SİZE GÜVENİP DOLARLARI SATTIK KABAK GİBİ ORTADA KALDIK 

  • iso24 Ocak 2020 09:15

    Tabi sayın bakan 2300TL maaşla geçinmediği için sıkıntı yok kur çok güzel... 3 sene önce 100bin olan araçlar olmuş 300bin 1bin olan telefonda 3-4bin 

  • Bika24 Ocak 2020 09:15

    2020 yılındaki yüzde 5 büyüme hedefi bu kurlarla olmaz.

  • Eski İhracatçı24 Ocak 2020 09:12

    Geçen sene enflasyon ortalama %15 idi. Döviz kuru geçen sene ortalama 5.80 idi. Normalde TL'nin %15 kadar değer kaybedip 6.40 civarı olması gerekiyorken bir senedir aynı seviyede inatla tutuluyor. İhracatı bırakıp cep telefonu ithalatına başladım. Fabrikamı kapattım ve işçileri çıkarttım. Şimdi galerimde lüks son model cep telefonları satıyorum. Hem daha az stresli hem de daha kazançlı.