E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlaattin Çakıcı ve Sedat Peker barıştı---

Alaattin Çakıcı ve Sedat Peker barıştı

Alaattin Çakıcı ve Sedat Peker barıştı
08 Mayıs 2020 - 11:15 borsagundem.com

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bugünkü yazısında aralarında husumet bulunduğu belirtilen Alaattin Çakıcı ve Sedat Peker’i ele aldı. Öztürk, iki ismin telefonda görüşerek aradaki problemleri çözdüğünü iddia etti. İşte Saygı Öztürk’ün yazısının ilgili bölümü:

Organize suç örgütlerine karşı devlet mücadele kararı almıştı. Dönemin Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Halil Tuğ, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı Emin Arslan, İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun bunun için bir proje hazırladı. Emniyet Genel Müdürü Necati Bilican, projeyi onayladı. İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu “Her türlü desteği verdi” ve büyük operasyonun alt yapısı tamamlandı. Operasyonlardan sonuç alabilmek için bazı ülkelerin emniyet birimleriyle yakın ilişki kurulmuştu. Sabırlı takip ve iş birliği sonuç vermeye başladı. “Baba” olarak bilinen Kürşat Yılmaz Bulgaristan'da, Alaattin Çakıcı Fransa'da yakalandı. Romanya'da yaşayan Sedat Peker, Türkiye'ye dönüp teslim oldu. Sedat Şahin Almanya'da, Ayvaz Korkmaz Ukrayna'da ele geçirilmişti. Yurt içinde de önemli isimler yakalandı.

ÇAKICI'NIN PEŞİNDE

Sadettin Tantan'ın bakanlığı döneminde de operasyonlar “Projeli çalışma” yani olayın içine suç konusuyla ilgili bakanlıkların temsilcilerini de katıyordu. Alaattin Çakıcı'nın yakalanmasına büyük önem veriliyordu. Bunun için planlı bir çalışma yapıldı. Çakıcı, aldığı önlemlerle çalışmaları boşa çıkarıyordu ama polis de nefes kesen takibe devam ediyordu.

Çakıcı, 17 Ağustos 1998'de Fransa'nın Nice kentinde, kadın arkadaşıyla otelden çıkarken yakalandı. 13 Aralık 1999'da Türkiye'ye getirildi. Ancak, verilen hapis cezaları, Fransa'nın şartlı iade etmesi nedeniyle, Çakıcı'nın cezaevinde kaldığı süre de dikkate alındı ve serbest kaldı.

HAZİRAN 2022'DE TAHLİYE

Hakkında yürütülen bir soruşturmadan ceza aldı. Yakalama kararı çıkarıldığında Çakıcı 3 Mayıs 2004'te yurt dışına kaçtı. Yakalanması için yine büyük çabalar gösterildi. 14 Temmuz'da bu kez Avusturya'nın Graz kentinde otobanda yakalandı. Yakalanması öyle kolay olmadı. Çakıcı içinde bulunduğu otomobile ünlü WEGA timlerince nişan alınarak ateş edildi. Çakıcı ve aracı kullanan Necip İleli ölümden döndü. Kısa süre sonra Türkiye'ye iade edildi. Çakıcı, 2004 yılından bu yana cezaevindeydi. “Örgüt liderliği, öldürmeye azmettirme” gibi suçlarından mahkumiyeti 26 Mayıs 2018'de bitti. Cumhurbaşkanına hakaret, cezaevinde basit yaralama suçlarından mahkum olduğu cezaları çekiyordu. Eğer İnfaz Yasası çıkarılmamış olsaydı Çakıcı'nın mahkumiyeti 2022 yılının Haziran ayında bitecek ve tahliye edilecekti..

SEDAT PEKER'İN DURUMU

Sedat Peker hakkında, yakalama ve yurt dışına çıkış yasağı bulunmuyordu. CHP'nin bazı yöneticilerini hedef alan açıklamaları da dikkat çekiyordu. 8 ay önce Türkiye'den ayrıldı. Ne zaman döneceği konusunda yakın çevresinin de bilgisi yok. Belki yakında bir açıklama yapabileceği belirtiliyor.

Alaattin Çakıcı'nın cezaevinde bulunduğu dönemde, çok sevdiği arkadaşlarından bazıları cezaevinde öldürülmüştü. Bunun sorumlusu olarak da Sedat Peker gösteriliyordu. O yüzden, Çakıcı ile Peker'in aralarının açık olduğu belirtiliyordu. Çakıcı'nın cezaevinden çıkmasından sonra büyük çatışmaların olması bekleniyordu. Nitekim, sosyal medyada her gün buna ilişkin videolar, açıklamalar paylaşılıyordu. Sedat Peker'in yurt dışında olmasını “Çakıcı'dan kaçtı” diye yorumlayanlar oldu ama örtülü affın çıkarılıp çıkarılmayacağı 8 ay önce belli değildi. Özellikle Peker'in yayınladığı bazı videolarında isim vermese de Çakıcı'yı hedef aldığı sosyal medyada dolaşıyordu. Bu durum, Çakıcı ile Peker grupları arasında her an silahlı çatışmanın çıkacağı biçiminde yorumlanıyordu.

“DOST” DEVREYE GİRİNCE

Babaların, sözlerine itibar ettiği dostları vardır. Bunlar en kritik dönemde devreye girer, taraflarla konuşur, onları bir araya getirir ya da telefonla görüşmelerini sağlar. O kişinin devreye girmesi akacak kanı da durdurur, düşmanlığı da bitirir. Çakıcı ile Peker arasında çatışma çıkacağına ilişkin söylentiler devam ederken, “iki tarafın da dostu” olan ve ikisinin de saygı duyduğu kişinin devreye girdiğini, taraflar arasında var olan anlaşmazlığı giderdiğini öğreniyorum. Bu gelişmeyi tarafların yakın çevreleriyle konuştuğumda da doğruladılar. Bu gelişme kuşkusuz polisi de rahatlattı. Babalar dünyası ilginçtir. Doğan Kitap'tan çıkan “Son Babalar” kitabımda o dünyayı yazdım. ‘Hatırlı dost'un devreye girmesiyle Çakıcı ile Peker telefonla uzun uzun konuşup söylentilere ve geçmişte yaşananlara açıklık getirdiler. Peki Sedat Peker, Türkiye'ye ne zaman dönecek? Dönüş tarihi henüz belli değil. Ama çok da uzun sürmeyeceğini sanıyorum.

Uzun süredir aralarında bir diyalog olmadığı için özellikle bu kişilerin etrafındakilerin sağda-solda konuşmaları, büyük bir çatışmanın çıkacağı şeklinde yorumlanıyordu. Ama, ‘hatırlı dost'un devreye girmesi, tarafları bire bir konuşmasından sonra aralarında “Abi-kardeş” ilişkisinin başladığını öğreniyorum. İşte son durum böyle. Kesin olan şu ki: Çakıcı ile Peker arasında o konuşmadan sonra bir sorun kalmadı.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (50)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • !!!!09 Mayıs 2020 10:51

    İspark paralarıyla vıııın

  • altar kemal poyraz09 Mayıs 2020 10:45

    ekonomi sitesinde neden bu haber verilir ki,? şaşırdım  :| 

  • KÜRT CEMAL ANKARA HAYMANALI09 Mayıs 2020 02:19

    BİR ZAMANLAR ALATTİN CAKICININ CEZA EVİNDE .RAHAT ETTİREN .VE .İSTANBULA NAKLİNİ DURDURTAN ANKARALI KÜRT AHMETTİ .ÇÜNKÜ ÇAKICI ISTÂNBULA ALIN SAY DI NAKLİ .BİTMİŞ Tİ .OKÜN DÜNDAR KILIÇ BÜTÜN ADAMLARINI CEZA EVINE KOYMUŞTU AMA DEVREYE .NAMI DEĞER ANKARALI KÜRT AYMET GIRDİ .VE ÇAKICI ICER DEN ÇIKINCA KOÇLAR KESTİRDİ ÖNÜNDE .ÇÜNKÜ AHMET TURGUT .TÜRKİYEDE İSMİ VE SÖZÜ GEÇİYOR DU .KIPRIZDA BODRUM DA KUŞ ADASINDA ANKARININ BÜTÜN EYLENCE YERİNDE .YANİ TÜRKIYENİN HER YEREN DE SÖZÜ GEÇİYOR .BUNU HERKES BİLSİN .ARAYI BULAN BAHÇELİ VE KÜRT AHMETTİN ANKARALI .ŞAHİN TURGUTUN BABASI .YER ALTI DÜNYASININ BABASI .AHMET TURGUT

  • iyi bir dinleyici10 Mayıs 2020 02:25

    Dünyanın babası mı ?  :D  :D  :D 

  • Erman09 Mayıs 2020 01:22

    Çakıcı barismaz olsa olsa azad eder ama ben bu zaman kadar azad ettigininduymadim

  • Okan ilhan 08 Mayıs 2020 22:51

    Sedat peker gitmeseydi çok kötü şeyler olurdu. ..!!!!!! Şimdiye kadar kimse konuşmadı. .Sedat gitti herkes çıktı buda şaşırtıcı dimi. .Devlet den mi korktu yoksa alaattin Çakıcı dan mı. ....

  • Efe yilmaz08 Mayıs 2020 21:44

    Sedat Peker yurt dışına kaçma sebebi Alaattin Çakıcı nedeni ile değildir. Bakan Berat Albayrak tarafından suç örgüt lideri nedeni ile gözaltı yapılacak idi.Bu olayı pekeri takibe alan emniyetten birileri Pekere aktardı.Bu tür örgüt üyeleri artık kabadayı işadamı olarak anılıyor.ne acı bir olay ki bu insanlar kaç tane insanın canını yaktı.suc örgütlerin geçim kaynağı bellidir ve vampir gibi emicidir.devlet bu tür yapılara,her türlü vakıflara,her türlü derneklere yasak koymalı.kokunu kazımali

  • Ak08 Mayıs 2020 20:50

    Onların barıştığını sanmıyorum çakıcının yakını Ömer Korkmaz ın bi kaç ay önce çok ağır sözleri oldu pekere ropörtajında daha neler neler herzaman takip ederim ömer korkmazı

  • Nesih şeker08 Mayıs 2020 20:49

    Büyük bir krizden kurtulduk çok şükür

  • Rıdvan kadıoglu08 Mayıs 2020 19:52

    Sedat Pekerin icratımı var. Dünkü bebe daha

  • Hakan Çakmak 08 Mayıs 2020 23:46

    And olsun insan hüsrandadır,iki hasım ilan edildiler, hayde barıştırıp güçlenme vakti bir olma kardeş olma vakti gün miskin lere yardım etme vakti, siz baristirin fakir miskin gülsün aya kalksın, hayde gün dusenleri ayağa kaldırma vakti iyi olmak vakti kötü olmak pusuda iyi olmak damarlarimkzda....

  • ENVER ŞAHİN.08 Mayıs 2020 19:38

    SON KABADAYİ ALAATTİN CAKİCI SEVİYORUM KENDİSİNİ DİK DURUŞUN ADIDIR CAKICI.

  • astor08 Mayıs 2020 18:15

    bence cakıcı sedatı götürür. hele biraz zaman geçsin

  • ZELİHA KARAKAŞLI08 Mayıs 2020 18:00

    Daha önce ülke mafyadan geçilmiyor idi REİS geldikten sonra hepsini bitirdi.bunlar mafya değil güzel aile çocukları oldular.

  • Yalancı Zeliha hep yalancı08 Mayıs 2020 20:56

    Yalanın batsın bunları Sadettin tantan baba yakalattı hep

  • EKRİST08 Mayıs 2020 17:57

    Ben bu anlaşmayı olumlu buluyorum.PKK/YPG düşünsün.

  • Abdullah Serdaroğlu08 Mayıs 2020 17:57

    Bu saygı Öztürk ün haberinlerinin yüzde 95 i yalan adam gündemde hangi haber var onunla ilgili yalan haber yapiyor

  • Apokalipto0108 Mayıs 2020 17:57

    Çokta onemliydi haaminaaa butun dert. Bitti bunlar kaldi

  • Gökhan YÜCEL08 Mayıs 2020 17:55

    Lan geri zekalılar bunlar mafya yani kumar oynatan çek senet düzenleyip tahsil eden üreten silah satan daha sayımmı kızım kayıp diye ağlayan anaya doğudaysa dağa kaçmıştır batıda ise pavyona düşmüştür derler bunlar her türlü melaneti yer sahipsiz insanları kullanmak için beslerler bu beslemelerden değilseniz biraz düşünün sade bunlarmı vatan için operasyon yaptılar ha yaptıklarında basit sokak eylemleridir akıllı olun çetelerden medet ummayın bunlar insanlar ya ceza eviyle korkutulur yada parayla iş yaptırılır hiç düşündünüz mü binlerce insan varken vatanı için karşılıksız kimliksiz iş yapmış bunlar niye ben vatanıma hizmet ettim bena dokunmayın derler namı varmış yaptığına karşılık bekleyenim namına tüküreyim kim olursa olsun ben babayım mafyayım diyiyorda ana ağlatıyorsa ne dünyada ne ahirde yeri yoktur terörist tır bu kadar basit kimde bunların arkasında durur benim mafyam senin mafyan yaparsa bunlarda alçak kişiliklerdir. İLLEDE BİZİM DEVLETİMİZ BİZİM MİLLETİMİZ.

  • ilhan uzal08 Mayıs 2020 17:14

    Hatırlı dost Dost Devlet Bahcelimi

  • Veysi turan08 Mayıs 2020 17:07

    Saygıyı da birşey zannedip okuyorduk. Çok önemli haber.

  • Muratttt08 Mayıs 2020 17:06

    Sözcü gibi teröre ayna tutan bir gazete, VATANSEVER lerin haberini yapıyorsa bunun gerçek payı yoktur

  • Deniz Engin08 Mayıs 2020 16:49

    Çok sevindim barış olmalarına Hain ortalık karıştırıcılar dedikoducular planlarınızı tuturamadiniz

  • fatih istanbul08 Mayıs 2020 16:15

    ANLAŞMALARI  İYİ OLMUŞ İKİSİ  BİRLİK OLURSA  ÜLKEMİZDEKİ HAYİNLERE  DIŞARDAKİ  ÜLKEMİZ  DÜŞMANLARINLA  DAHA İYİ MÜCADELE  EDERLER BAZILARININ  DİLLERİ  FAZLA UZADI MEYDANI BOŞ BULMUŞLARDI  ŞİMDİ KAÇACAK  YER  ARARLAR  KENDİLERİNE .YAŞASIN  CAKICI PEKER  DOSTLUĞU 

  • Eşref Aydın08 Mayıs 2020 15:27

    Herşeyi açıkca yazıyorsunuz da aracıyı neden yazmıyorsunuz devlet sırrı gibi saklanıyor.Memleketin sıkıntı ları bitti şimdi mafya konularınımı işleyeceğiz.

  • Mesele neymiş kardeşş08 Mayıs 2020 14:52

    Mafyanın teröristlerden farkı halka silah çekip devlete yalakalık yapmalarıdır.

  • Ramiz karaeski08 Mayıs 2020 18:17

    Devletin yaşı her zaman 18 kardeşş

  • ZEYREK ZEMHERİ08 Mayıs 2020 17:58

    Erkeksen ismini verse idin boyunun ölcüsünü alırlar dı.

  • Mahmut T.08 Mayıs 2020 16:15

    Kardeş istersen ağzınızı her boş bulduğun yerde konuşma bi tarafların yiyorsa yüzlerine doğru söylede gör ozaman herşeyi tersten

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ08 Mayıs 2020 14:09

    Hiç bir suç örgütüne yaşama sansı vermeyeceksin.ben devletten büyük mafya tanımam.ama kanunların sağlam yapılması ve idam cezasının gelmesi gerekmektedir.

  • mustafa temiz08 Mayıs 2020 14:08

    param olsa guzel bir ekip kurup hem turkiye hem dunya borsalari icin bir gazete kurardim okuyacak gazete bulamiyorum banane mafyavari insanlardan adamlar barismis vardir bir cikarlari bir de bakiyorum mafyayi oven bir toplum dunyada harelde yoktur ...

  • Ayes5908 Mayıs 2020 13:51

    Arkadaslar ozellikle belirtmek isterim ki bu guzelim ulkemin guzelim insanlarini sadece ve sadece milliyetcilik dinimiz vatan millet sakarya ile agzindan Allah vatan bayrak millilik kelimelerini eksik etmeden kandirabilirsiniz!!! Cok yazik uzuluyrum.. birisi twitterden milleti yoluyor birisi medyadan millilik dindarlik soylemleri ile ama yasantisi bundan tamamen uzak olan insan bunlar!! Isimlerini zikretmiyorum siz anladiniz. Cok sukur elhamdulillah bizde muslumaniz!!! Ve cok sukur bizde vatanimiza aşıgiz!!! Ama bunlar gibi insanlari kandirmiyoruz!!!!

  • Koray08 Mayıs 2020 13:11

    Ülkemin elle üstğnde tutukan en poppuker ili adanı! Hem yukarıdakiler, hem toplumun önemli bir kesimi tarafından! Daha çok böyle adamlara ihtiyacı var bu ülkenin!!

  • Ertuğrul 08 Mayıs 2020 13:09

    Üstekiker dost ise mafyaları da dost olmalı. Sonuçta “beraber yürüdük bu yollarda, beraber ıslandık yağan yapmurda” nolstaljisi olayı olmalı.

  • Murathan08 Mayıs 2020 13:07

    Sedat peker konusunda bitileri hassastı, hasretini gidermek için ayarı verip Sedat Pekeri dışarı çıkardı. Sonra birileri de Allattin çakıcı için çok hasastı, hasretinş hidernek için Alattin çskıcıyı dışarı çıkarttı! Kimler kimler ise içerşde Her gidi ülkem hey!

  • Gercek 08 Mayıs 2020 13:02

    Siyasetin ve siyaset adamlarının Mafya adamlarının ın değer verdiği bir ülke de yaşıyoruz!! Biri biri min diğeri diğerinin fenomeni!!

  • De hade uçak08 Mayıs 2020 12:45

    Mafyayı öven bir topluluk ve ne tesadüf milli, dindar. Allah'ın bayrağını taşıyoruz. Kâfirler ahlakımızı kıskanıyor

  • Yorum08 Mayıs 2020 12:41

    Borsa gündem bunu haber yaptığına göre borsamızla ilgili bir durum vardır herhalde dimi.. Borsamız bu haberle 120 bini bulur inşallah..

  • Ayes5908 Mayıs 2020 12:37

    Tamamda bize ne bundan!!! Bunu haber diye yazan gazetici bunu bu siteye koyan gorevli amaciniz ney sizin !!!! Sizler sayesinde gencleri bu sacmaliga itiyorsunuz!!!

  • Tantan08 Mayıs 2020 12:31

    Saadettin tanıtan bunca riske girdi mafyayı temizledi, yolsuzluğa karşı durdu ama bu halk ona oy vermedi. Bu halk için hiç riske girip kendini feda etmeyecen. Bırakacaksın ne halleri varsa görsünler.

  • Burhan08 Mayıs 2020 12:26

    Çok kavgalınolan Reis ile Devlet in uzlaştığı gibi! Zaten biri reisci biri devlet çi poz veriyordu hep, ilginç bir paralelik! Yola devam

  • Sosyolog08 Mayıs 2020 12:24

    Ülkede mafiiya ların saygınluğı en üstte taşınmış! Ülkede yardım gitişimlerinde öncülük eden yardım severler, ülkrnin bilim insanları, ülkenin öğrrtmenleri, ülkenin subayları, ülkenin polisi de bu kadar saygın olsaydı keşke!!

  • Ozan08 Mayıs 2020 12:19

    Muktedirlerin adamlsrı. Partilrtin en üstkiletin özel görüşmeler yaptığı ülkenin em saygın insanları.

  • Vatandaş08 Mayıs 2020 12:18

    Bana ne,yada bize ne bundan...Devletin boşluklarından ,zaaflarından yararlanıp kendi dünyalarını kurmuşlar. Suç kimde. ?

  • misafir08 Mayıs 2020 12:04

    kutlayak mı?

  • ekonomist/stratejist08 Mayıs 2020 11:58

    Bu haberin borsayla veya ekonomiyle ne alakası var. Bildiğin eli kanlı 2 haydut ancak magandalıktan anlar.

  • BİZE NE?08 Mayıs 2020 11:47

    bize  ne? ne kişilerin ne de haberin bizim için bir anlamı ve değeri yoktur. bırakın bu boş şeyleri, haber diye manşete taşımanız bile saçma.

  • Murat08 Mayıs 2020 11:58

    Yazacak birşey bulamamışlar ne yapsınlar. Boş işler ile milleti avutuyorlar

  • gundem08 Mayıs 2020 11:45

    bundan çakıcı ve pekerin haberi var mı ? ikiside parti himayesinde öyle telefonla olacak işler değil

  • ..08 Mayıs 2020 11:35

    iyi de bize ne bundan?