E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAklınız neredeydi?---

Aklınız neredeydi?

Aklınız neredeydi?
06 Ocak 2014 - 12:08 borsagundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Başbakan'ın 'yeniden yargılanma' çıkışınının samimi olmadığını ifade etti....

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “yeniden yargılama” konusundaki çıkışına, “Peki aklınız neredeydi, neredeydiniz? Bu adalet hissi, vicdanınız yeni mi uyandı? Ben bunu inandırıcı bulmuyorum yani bunu gerçekten adaletin yerine gelmesi için söylenen bir söz olmaktan ziyade yolsuzluk ve rüşvet iddialarını unutturmak için yine her zamanki bir gündem saptırma olarak görüyorum” dedi.
 
“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”
 
Loğoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında "yeniden yargılama" konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek şöyle dedi:
“Önce yolsuzluk ve rüşvet konuları gündemimizi işgal ederken birden bir gündem kayması oldu. Nereye doğru, Ergenekon ve Balyoz davalarının yeniden görülmesi, yeniden bu davaların yeni baştan görülmesi…Barolar Birliği bir teklif yaptı. Bu teklifin temel unsurları CHP’nin öteden beri yaptığı kanun teklifleri hepsi Meclis’te kayıtlıdır, bunlarla örtüşüyor. Biz geç de olsa adaletin yerine gelmesini istiyoruz. Her türlü desteği vermeye hazırız hatta kanun teklifleri de hazırlanıp Meclis’e sunulmaktadır. Geç de olsa bu adaletin yerine gelmesini istiyoruz ama ben bir başka açıdan bu konuya değinmek istiyorum. İki boyutlu olarak. Hukuk Türkiye’de siyasetin aracı haline gelmiştir. Ne zaman ki siyaset özellikle iktidar partisi sıkışırsa derhal hukuka dönerek ‘bunu da yapabiliriz, onu da yapabiliriz’ şeklinde arayışlar içine girilmekte. Diyor ki Sayın Başbakan ‘yeniden yargılama konusunda bir sıkıntımız yok’. Peki aklınız neredeydi, neredeydiniz? Bu adalet hissi, vicdanınız yeni mi uyandı da Ergenekon ve Balyoz sanıklarının yeniden yargılanması konusunda bir sıkıntınız olmadığını söyleyebiliyorsunuz. Ben bunu inandırıcı bulmuyorum yani bunu gerçekten adaletin yerine gelmesi için söylenen bir söz olmaktan ziyade yolsuzluk ve rüşvet iddialarını unutturmak için yine her zamanki bir gündem saptırma olarak görüyorum.
 

“TAHLİYE EDİLSİNLER”

Bu konuda samimi ise Adalet ve Kalkınma Partisi hakikaten adaletin yerine gelmesini istiyor ise o zaman yapılacak daha basit bir şey var, deniyor ki ya anayasa değişikliği yapalım ya yasa değişikliği yapalım, yapalım. Bu parlamentonun işi. Ama bu arada yüzlerce insan bu vatan için toplum için halk için canlarını vermiş insanlar ondan sonra kaç yıldır hapishanelerde perişan ediliyor. Ben bunu kabul etmiyorum. Hakikaten hukuk işletilecek ise bu sanıkların hepsinin tahliye talepleri var, tahliye edilsinler, bütün sanıklar tutuksuz olarak tahliye edilsin ve tutuksuz olarak yargılansın, hodri meydan, adalet bunu gerektiriyor. Madem yeniden yargılanma konusunda bir ihtiyaç var o zaman tutuksuz yargılansınlar, tahliye edilsinler.”
 
SORULAR

Bir basın mensubunun, “MİT’e ait olduğu iddia edilen bir rapordan söz ediliyor, 8 ay öncesinden Başbakan’a Zarraf ile bakanlar arasındaki ilişkiler anlatılıyor, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Loğoğlu, “Bu konuda bazı AKP yetkilileri rapor var diyor, Sayın Başbakan yok diyor. Bu tamamen yine bir AKP oyunu mu, senaryosu mu diyelim, ortada bir gerçek olması lazım. Bir rapor varsa kamuoyu ile paylaşılması lazım. Eğer yoksa da bunun yalanlanması lazım” yanıtını verdi.
 
“SADECE O DAVA BU DAVA DEĞİL, HERKESİ İÇİN ADALET İSTİYORUZ”
 
“Yeniden yargılama konusunda belli davaların ismi ortaya çıktı, diğer davalarda da bu talepler ortaya çıkarsa, hukuki anlamda bir kaosa neden olabilir mi?” sorusuna da Loğoğlu, “Benim kaos anlamında bir kaygım yok. Burada esas olan kaos değil, adaleti bulmak. Adaleti hangi yolla bulacaksak oraya odaklanıp, onu yapmamız lazım. Biz CHP olarak bu konuda hazırız. Biz adaletin tecelli etmesini istiyoruz ve herkes için tecelli etmesini istiyoruz. Sadece o dava bu dava değil, herkes için adalet istiyoruz. Bu konuda hukukçuların çalışmasını istiyoruz. Barolar Birliği devreye girdi, güzel bir aşamaya getirdi konuyu. Şimdi siyaset bunun gereğini yapmak durumunda. Ergenekon ve Balyoz davalarında kumpas iddiası ve sözünden sonra bu sanıkların tahliye taleplerinin kabul edilmesi ve tutuksuz yargılanmaları artık adaletin ve toplumsal vicdanın bir gereğidir” dedi.

“Feyzioğlu, İlker Başbuğ ile görüşüyor. Ona desteğiniz tam mı?” sorusuna Loğoğlu, “Adaletin tecelli etmesi için kime adaletsizlik yapıldıysa biz onun giderilmesinden yanayız. Elbette eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u ben şahsen de tanırım. Herhalde Türk siyasi ve adli tarihinin en kara sayfalarından biri olacaktır onun bu suçlamayla bu kadar süreyle hapiste tutulması” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vedat06 Ocak 2014 16:07

    chp kadar başınıza ne uygunsa o düşsün...

  • mehmet06 Ocak 2014 12:47

    chp ne söylüyosa tam tersini yapmak en dogru ve saglıklısı olur

  • suat06 Ocak 2014 12:34

    Ergenekon balyoz kimin umurunda hey yavrum hey.... kendileri bir gün yargılanırlarsa yol, zemin çalışması. arkadaş türk milleti salak değil, sen kimi kandırdığınızı sanıyorsunuz, geç bunları hepsi hikaye.. sizinkisi kendi g... korkusu :((((

  • nurullah06 Ocak 2014 12:29

    yeni akıllarına gelmedi, kafaları bunların hep şeytanlığa çalışıyor.. kendilerinden tutuklananları dışarı çıkarabilmenin önünü açıyorlar.........