E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkdeniz'de günlüğü 21 Euro’ya tatil yarışı---

Akdeniz'de günlüğü 21 Euro’ya tatil yarışı

Akdeniz'de günlüğü 21 Euro’ya tatil yarışı
12 Eylül 2022 - 06:25 borsagundem.com

AB üyesi ülkelerin yurttaşlarına 300 ile 500 Euro arasında ısınma desteği sağlayacağını açıklamalarının ardından Akdeniz destinasyonları Almanya ve diğer AB ülkeleri insanlarını ülkelerine çekmek çalışmalara başladı.


Rusya’nın AB yaptırımlarına karşı doğalgaz vanalarını kapatması üzerine Avrupa’da başta emekliler olmak üzere her kesimde kış aylarında soğukta kalmamak için önlemler alınmaya başladı. Önlemler arasında kışı Akdeniz’in sıcak bir ilkelerinde geçirmek de var. Bunun üzerine Akdeniz destinasyonları Almanya ve diğer AB ülkeleri insanlarını ülkelerine çekmek için çalışmalara başladı. Tur operatörleri bu amaçla; Türkiye, Mısır, Tunus ve Fas için özel paketler hazırladı. İki ay gibi uzun süreli konaklamalar için 5 yıldızlı otelde her şey dahil günlüğü 21 Euro’luk paketler satışa sunuldu.

Türkiye’den ucuzlar da var


Yunanistan Turizm Bakanı Vassilis Kikilias, Alman emeklilerin kış dönemini Yunanistan’da geçirmesi için devreye girdi. Bu kapsamda önce Almanya büyükelçisi ile Atina’da bir araya gelen bakan sonra Almanya’ya gidip havayolu şirketleri ve tur operatörleriyle görüştü. Oradan da Kuzey ve Orta Avrupa ülkelerine de bir dizi ziyaret yaptı.

Bu alanda başlayan yarış fiyatlara da yansıdı. Türkiye’de yalnız Antalya’da bu kapsamda hizmet verecek 152 otel varken bu sayı İspanya Mayorka’da 42.

Fiyatlara gelince, Türkiye’de 22 günü 599, günlük 27 Euro olan fiyatlar Mısır Hurghada’da 60 gün 1.069, günlük 18, Fas’ta 60 gün 1.539, günlük 27, Tunus’ta 60 gün 1.769, günlük 29 Euro.

Alman tur operatörü FTI, Tunus ve Fas destinasyonlar direktörü Halina Strzyzewska, “FTI, Fas’ta Agadir ve Tunus’ta Monastir ve Djerba otelleri çekici fiyatlarla teklif yapıyor” dedi.

İspanya, hem ağlarım hem giderim


Alman tur operatörlerinden FTI ve Der Touristik Türkiye, Mısır, Tunus ve Fas ülkelere ilişkin programlarını genişletirken özellikle Almanya pazarı için harekete geçen İspanya ise fiyatların bu düzeyde olması üzerine bundan vazgeçti. Ancak İspanya’daki otelciler FTI’nin kendilerini yeteri kadar yer vermemesine sitem ediyor.

Kaç kişi gelir?


Günlüğü 21 Euro’luk uzun süreli konaklama için kaç kişinin geleceği tartışılıyor. Kış aylarında uzun dönemli tatil için gelecek kişi sayısının 2 milyona kadar çıkabileceği söyleniyor.

Kasım- Şubat aylarını kapsayan kış döneminde Türkiye’ye 2020 yılında 400 bini Almanya’dan olmak üzere Avrupa ve OECD ülkelerinden gelen toplam kişi 1.1 milyon. Bu sayı ikiye katlandığında Almanya için 800 bin, Avrupa ve OECD toplamı için 2 milyonu geçiyor. (Dünya)

Sanal toplantılarla birlikte kongre turizmi dibe vurdu

3. çeyrekte turizm geliri yüzde 190,2 arttı

Turizm 37 milyar dolarla rekor kıracak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • anadolunun bağrından13 Eylül 2022 10:06

    İşta AKP_MHP Yeni Türkiyesi çok ama çok fakirleşen yabancıların hizmetinde bir halk haline getirildik. Sokaklarımız ne idüğü belirsiz dünyanin her yerinden sökün etmiş milyonlarca mültecinin işgali altında. Bahçeli MHP si güya ülkücü milliyetci gizli istilayı gıkını çıkarmadan izliyor ve destekliyor. ne diyeyim bizi bu hale sokanların tümünün allah tez zamanda belasını versin. En büyük dileğim.

  • Ahmet Özbir ve Baran ittifakı 2Li Masa12 Eylül 2022 11:44

    Bizler iş arıyoruz.Hizmetkar oluruz.Dedemiz gibi bir ülke kuramadık.Karın tokluğuna hizmetkar olur, yemek yaparız.Bulaşık yıkarız.Çamaşır yıkarız.Ütü yaparız.Evimizde doğalgaz açmıyoruz, misafir perveriz. Silere gaz yakarız. Deniz var.Su var.Hava var.Sahil var.Kültürel turlar var.Biz evden dışarı çıkıp 1 bardak çay içmeyiz.Sizler doyasıya yiyin için. Cennet vatanın tadını çıkartın, keyfini sürün. 21x18= 378 Türk parası yapar. aylık 378x30=11,340 lira yapar. Türkiyede 1lira=1 avrupa parası olsa kaç kişi gelir.

  • baran12 Eylül 2022 14:57

    Pensilvanya kahpesi kendini gizleme!  ŞŞeytanlık senin işin tabi ama bizden kaçmaz. Kuyruk acın var çünkü.

  • Kemal12 Eylül 2022 11:22

    Bizde taharet musluğu var suda var Temizliği öğrenirsiniz

  • Erhan 12 Eylül 2022 09:51

    Ne kadarda fakirleştik..2004 yılında Tacikistanda çalışırken,taciklere 150-200 dolar maaş verirken ,bu insanlar nasıl geçiniyor diye düşünüyordum.. Şimdi biz onların haline düştük ..

  • Türkoğlutúrk12 Eylül 2022 09:21

    Öğünürüz utanacak durumumuz ile

  • xyz12 Eylül 2022 09:12

    Hayaldi gerçek oldu. Acaba rahmetli Atatürk ülkeyi bu duruma düşürenlere ne derdi. Elin emeklisi beş yıldızlı otelde konaklar. Komşi Bulgar pasaportsuz ülkeye elini kolunu sallayarak Turkiye çok ucuz diye alışveriş yapar. Doğu ve Güneydoğu sınırı yol geçen hanı hırsızı ve ipsizi ülkemizde Allahım bu kabus ne zaman bitecek.

  • Ali Taş12 Eylül 2022 11:17

    Ecdada küfür pkkya fetöye yalakalık Atatürk topunuzu silerdi bu ülkeden

  • Bik12 Eylül 2022 08:32

    Avrupalı emekli maaşıyla 5 yıldızlı otelde kalabiliyor.

  • Artur12 Eylül 2022 08:28

    Çalışmadan zengin olmaya çalışmanın bedellerini şimdi ödüyoruz... Hemde ev kirasını bile ödeyemeyecek kadar fakirleştik

  • Mucise Reis ;)12 Eylül 2022 08:16

    Ya gelenler yabancı ülkenin eytlisi, emeklisi,engellisi, mamulen emekli olup çalışamayan avrupalı. Şimdi çalışan kesimler fabrikalarda zaten. Bence 21 değil, şu rakamı  17 yapalım. :D yazıkdır, günahdır emekli avrupalı sonuç da karnını doyuramıyordur :D

  • Mucise Reis ;)12 Eylül 2022 08:07

    Sen doğal gazını evinde açamaz iken, bu doğal gazı olmayan fakir avrupalı 7/24 senin ağzına lokma atamadığın et yemeklerinden her gün tadacak :D Senin ülkende et var, yemek çeşitleri var, ekmeksiz kaldı mı avrupalının emeklisi doyacak :D sen makarna salçada kavurup yanında ekmek yer, suyunu yudumlarken... Sorun ne olabilir ? sorunu zihninde bulup çözersen, çocuğun senin gibi yoklukla yaşamaz... Eskiden kriz var derlerken, avrupa da da, rusya da da kıtlık ve kriz vardı. Şimdi dünyada kriz var diyorlar, Avrupalı krallar gibi ülkemizde yaşıyor, Milletimiz kriz lafları ile peyniri, zeytini sofrasından kaldırıyor. Doğal gazını kapatacaksın, çocuk hasta olacak. Çocuk ilaç masrafı muayene masrafı zaten doğal gaz fiyatını aşacak :D çok çocuklu aileler bu alanda da maliyet hesabı yapsın.

  • reserpin 12 Eylül 2022 07:22

    Sudan ucuz. Gelin tabi. 21 euro. Bizim vatandaşın alim gücü olsa. 1 euro 1 tl olsa 21 lira nedirki. Bizim siyasiler utansın.kendi vatandaşımız bırak yurdışına tatile gitmeyi kendi ülkemizi gezemiyoruz. Ülkenin hali bu Hayaldi gerçek oldu.