E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkar: Hasmane tutum ve saldırıların bedeli çok ağır olacak---

Akar: Hasmane tutum ve saldırıların bedeli çok ağır olacak

Akar: Hasmane tutum ve saldırıların bedeli çok ağır olacak
30 Haziran 2019 - 13:49 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, hafter güçlerinin Tükiye'ye yönelik sözlerine yanıt verdi. Akar, "Hasmane tutum ve saldırıların bedeli çok ağır olacak. Düşmanca hareketlere karşı tedbirimizi aldık" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Japonya'nın Osaka şehrinde düzenlenen  G20 Liderler Zirvesi'nin sonuç değerlendirmesi sırasında soruları yanıtladı.      

Libya'da Trablus'a gerçekleştirdikleri saldırıda başkentin güneyindeki Giryan kentinin kontrolünü kaybeden Halife Hafter'e bağlı güçlerin sözcüsü Ahmed Buzeyd el-Mismari'nin, tüm Türk hedeflerini düşman hedefi saymakla tehdit ettiği hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Bakan Akar,  Libya'nın toprak bütünlüğü, egemenliği ile halkının huzur ve mutluluğuna, Libya’daki ulusal mutabakat ruhuna önem atfettiklerini vurguladı.     

Birleşmiş Milletler tarafından Libyalılar arasındaki anlaşmazlıkların çözümüne yönelik çabalara destek vermeye ve uluslararası hukuka ve anlaşmalara uygun olarak barış ve istikrar için çalışmalara devam edileceğine dikkati çeken Akar, şunları kaydetti:     

"Bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunmaya devam ederken hasmane tutum veya saldırıların bedeli çok ağır olacak, en etkili ve şiddetli şekilde mukabele edilecektir. Tarafımıza yöneltilebilecek her türlü tehdit ve düşmanca hareketlere karşı tedbirimizi aldığımız bilinmelidir."     
 

Hafter güçlerinin tehditleri Ankara'ya savaş ilanıdır

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YUSUF MÜFTÜOĞLU30 Haziran 2019 23:21

    artık bizimde uçak gemiz olması artık eftalin eftali.uçak gemimiz olsa idi bunun bedelinin çok çok ağır ödetirdik.bence bunların arkasında suudlar var.cünkü RTE kazıkcı cinayetini gündemde tuttukca daha çok böyle olaylar olacaktır.artık iktidarı ve muhalefeti bir kenet olmalıyız.vatan önce gelir eğer bu ülkede bir karkaşalık veya bir yanlış yapan olur ise askeriye çöker bu sefer bunlara sebeb olan tüm siyasilerin kellerini alır.o yüzden tüm siyasilerin ve tüm vatandaşların kenetlenmesi acilen askeri ve sicil alanlarda sanayileşmemiş çok üretmemiz gerekmektedir.

  • Celal İmamgiller30 Haziran 2019 21:10

    şu müslüman ülkelerinin düştüğü duruma bakarmısınız.birbirlerine düşürdüler.artık hiç bir müslüman ülkesini desteklemem pakistan hariç  tek dostumuz olan ülke.ulan yüreğin yetiyor ise ülkeni parça parça ettiler ve petrollerinize çöken batılı ülkelere savaş açsana.bunun arkasında bence suudlar var.

  • mehmet30 Haziran 2019 23:19

    fransa var

  • KILIÇ30 Haziran 2019 15:57

     TÜRK MİLLETİNE KAFA TUTAN HER KİM OLURSA OLSUN KAFASININ KOPACAGINI ANLAMALI.

  • Berat oskan30 Haziran 2019 15:10

    Çok karizmatik bi adam hulusi akar yürü be arkanda türk milleti var