E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'den ilk tepki---

AK Parti'den ilk tepki

AK Parti'den ilk tepki
14 Ağustos 2013 - 14:47 borsagundem.com

Hüseyin Çelik, Mısır'daki olaylarla ilgili açıklama yaptı...

Mısır'da, darbecilerin 163 kişiyi öldürdüğü ve 7 binden fazla kişiyi yaraladığı kanlı saldırıyla ilgili hükümetten ilk tepki geldi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Hüseyin Çelik, yaşananları şiddetle ve nefret kınadıklarını, Mısır halkının yanında olduklarını söyledi. Çelik, "AK Parti olarak başta BM olmak üzere etkili ve yetkili tüm uluslararası kuruluşları ve camiaları Mısır'daki bu vahşeti, bu katliamı, bu insanlık dramını sona erdirmek için acilen müdahil olmaya, Mısır'ın gayrimeşru yönetimine gereken tavrı takınmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA
Başbakanlıktan yapılan açıklamada, "Mısır güvenlik güçlerinin sivil ve barışçıl göstericilere yönelik bu kanlı müdahalesi, kardeş Mısır'ın kapsayıcı bir geçiş süreci sonucunda demokrasiye yeniden dönüşü yönündeki ümitlere ciddi bir darbe vurmuştur. Bu müdahale, mevcut yönetimin bütün tarafların katılımıyla demokrasiye geçiş sağlanması konusunda nasıl bir tavır içinde olduğunu açıkça ortaya koymuştur. Bu durumu, kardeş Mısır halkının barış ve huzuru için son derece endişe verici buluyoruz." denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Boşver Mısır'ı Çelik14 Ağustos 2013 18:52

    Eğer bu ülkede Demokrasi'nin kurallarını getirmezseniz, Halkın Özgürlüklerini vermezseniz, Mısır'dan çok daha kötü olaylar yaşanmasına yakında sebep olacaksınız. Sen Mısır'ı,Suriye'yi boşver, kendi ülkende ki sorunları gör. Gezi'de Halka yaptıklarınız orada duruyor.Halk unutmadı, tazeliğini koruyor.

  • Mısır, Suriye Bizi İlgilendirmez14 Ağustos 2013 15:05

    Boşverin Mısır'ı, Suriye'yi, Gezi direnişinde uygulattığınız şiddet ve zulüme bakın. Suriye ve Mısır'ın iç işleri Türkiye'yi ilgilendirmez. Onlarla daha büyük ülkeler ilgilenir. Sizi takan yok boşuna uğraşmayın.