E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti Başkanlık sistemi teklifini Meclis'e getiriyor---

AK Parti Başkanlık sistemi teklifini Meclis'e getiriyor

AK Parti Başkanlık sistemi teklifini Meclis'e getiriyor
12 Ekim 2016 - 11:28 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında, Başkanlık sistemini Meclis'e getireceklerini açıkladı.

MHP lideri Bahçeli'nin açıklamalarının cesaret verici olduğunu belirten Başbakan Binali Yıldırım, Başkanlık sistemi teklifi hakkında şu açıklamaları yaptı:

Milletten yana tavır koyan Sayın Devlet Bahçeli'ye de teşekkür ediyorum. Millet için örnek bir davranış sergiledi. Dün yaptığı açıklama umut verici bir açıklama. AK Parti olarak bizim baştan beri söylediğimiz şey, Türkiye fiili durumu hukuki durum haline dönüştürmek mecburiyetindedir. Bir anayasa ihtiyacı artık acil hale gelmiştir. Sayın Bahçeli'nin beyanatları cesaret verici. Biz hazırız. Bu yolda adımları da atacağız. Kararı ya Meclis verecek ya da millet verecek. Milletin verdiği karar en doğru karardır. Kısa sürede Meclis'e yeni anayasa getireceğiz. 

Sürekli güçlü bir siyasi iradeyi oluşturacak bir sistem değişikliği Türkiye'nin vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Bu sadece istikrar için değil, Türkiye'nin birliğinin beraberliği açısından da elzemdir. Bugüne kadar anlaşılan 60 madde olmak üzere AK Parti hazırlayacak ve Meclis'in onayına sunacak. Meclis'te sonuç ne olursa olsun milletin onayına götüreceğiz. AK Parti sorunları torunlarına havale eden bir partidir.

Başbakan Yıldırım'dan FETÖ ile mücadele açıklaması

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yaziklar olsun12 Ekim 2016 15:20

    AKP Eski mv.Muhsin Kızılkaya TV ye çıkıp Asker ölmek için para alıyor.diyor.Şehit bile diyemiyor.İşte zihniyet bu.Terör,şehit bu adamların umrunda değil anlaşılan.Allah sizi ıslah etsin.

  • K.Y.12 Ekim 2016 14:51

    Ülke kan gölü olmuş.Hergün terör hergün şehit .Bunların derdi başkanlık.Önce terörü bitirin.Başkanlık gelince terör bitecek mi.Ülkede huzur kalmamış.Komşularla kavgalıyız.

  • uzman12 Ekim 2016 12:36

    Bunca şehit varken, makam,koltuk sevdasında olanlara yazıklar olsun. Ak troller de bunu savunuyorlar, ne olacağını acaba biliyorlar mı?

  • ad12 Ekim 2016 12:29

    başlarına bir sultanın gelmesini arzu eden ve çırpınan başka bir millet yoktur herhalde.

  • yıldız12 Ekim 2016 12:18

    Şehitlerin ardı kesilmeden gelen başkanlık size haram olsun. Adiler.

  • YORUMCU12 Ekim 2016 12:11

    başkanlık sistemi, demokrasisi gelişmemiş ülkelere hayır getirmez, bunu aklınıza sokun....

  • Vatandasa cvp12 Ekim 2016 12:08

    Tek derdimiz bu. Senin gercek derdin ne. Sehitleri dilinize dolamissiniz(umurunuzda gibi) bugun erdogan basimizda olmasa gunde 10 sehit degil 10bin sehit veririz, senin anan bacin evinde oturamaz. Sizin gibi nankorlerin yazilarini artik gormek istemiyoruz. Yorunduk, kusmuklarinizdan. Kesin sesinizi pkk yalakalari.

  • VATANDAŞ12 Ekim 2016 12:03

    yazıklar olsun, hala ülkenin ayarlarıyla oynuyorsunuz....

  • Bahceli adam cikti.12 Ekim 2016 11:59

    Bahceli uykudan uyandi. Ksybettigindende fazla oya sahip su an. Secim olsa ana muhalefet mhp olacaktir.

  • exper12 Ekim 2016 11:56

    Bu nasıl bir makam hırsı anlamak mümkün değil. Ülke yanıyor, adamlar neyle uğraşıyor.

  • RTE ilk baskan olacaktir :))12 Ekim 2016 11:47

    Daha oncede ozal, demirel erbakan istemisti ama onlarin gucu degistirmeye yetmedi. Erdogan yaparsa yapar yapamazsa bir dahada olmaz. Ama erdogan, sukurler olsun ölmeden once ne kadar cok sevildigini, yaptiklarinin bosa olmadigini gordu. Artik kimse onu tutamaz...

  • Vatandaş12 Ekim 2016 11:44

    Tek derdiniz bu mu? Hergün şehit geliyor, ülkenin dört yanı yangın yeri, sizin tek düşünceniz bu mu? Yazık bu Ülkeye, yazık bu Millete.

  • Yuppiiiii12 Ekim 2016 11:35

    Sonunda oldu. Chp ve hdp catlasin, patlasin Turkiye ileri...