E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAirbus'a 3 yıl sonra müşteri---

Airbus'a 3 yıl sonra müşteri

Airbus'a 3 yıl sonra müşteri
02 Ocak 2016 - 06:27 borsagundem.com

Japonya’nın en büyük havayolu şirketi ANA Holdings, Airbus’a 3 adet A380 siparişi verdi

Dünyanın en büyük uçak üreticilerinden Airbus, A380 süper jumbo uçağına üç yıl aradan sonra ilk kez müşteri buldu. Japonya’nın en büyük havayolu şirketi ANA Holdings, Airbus’a 3 adet A380 siparişi verdi.

“Amiral gemisi” konumundaki A380’e yaklaşık üç yıldır müşteri bulamayan ve üretimini sona erdirip erdirmeme konusunda net bir karar veremeyen Airbus, sonunda rahat bir nefes aldı. Japon “All Nippon Airways” şirketi için ANA Holdings tarafından üç adetlik A380 siparişi verilirken, Airbus da, bu ufçağın üretimine devam etme konusunda doğru bir iş yaptığını kanıtlamış oldu. 

Stratejik başarı

Uçakların 2018’den itibaren teslim edilmeye başlanacağı kaydedilirken, Tokyo-Hawaii hattında çalışması planlanıyor.
Her biri 428 milyon dolar değerinde olan ve koltuk yerleşimine göre 525 ila 800 arası yolcu taşıyabilen Airbus’ın en büyük uçağı A380, uzun bir zamandır sipariş alamamaktaydı. Pek çok şirketin A350 ve Boeing 777 gibi daha küçük modellere yönelmesi, A380’in geleceğinin tartışılmasına neden olurken, alınan son siparişle bu kararsızlığın ortadan kalkacağı belirtiliyor.

Bu satışın, aynı zamanda Airbus açısından da stratejik bir başarı olduğunu savunan uzmanlar, Boeing hakimiyetinin olduğu ülkede sipariş almanın, bundan sonrası için farklı getirileri olabileceğine dikkat çekiyor. Airbus, Japonların ucuz fiyatlı havayolları şirketi olan “Skymark”a 6 adet A380 satmış, ancak 2014’te bu şirketin uçakların parasını ödeyemeyeceği ortaya çıkınca anlaşma iptal edilmişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)