E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAir China ve Rolls-Royce'tan yeni ortaklık---

Air China ve Rolls-Royce'tan yeni ortaklık

Air China ve Rolls-Royce'tan yeni ortaklık
05 Eylül 2022 - 11:01 borsagundem.com

Air China ve Rolls-Royce, havacılıkta ortak şirket kuruyor.

Rolls-Royce ve Air China, Çin'in Pekin kentinde bakım, onarım ve revizyon (MRO) hizmetleri sağlamak amacıyla bir ortak girişim kurdu. Yeni firma, BAESL (Beijing Aero Engine Services Company Limited), Trent ailesi motorlarının çeşitli modelleri için MRO hizmetleri sağlamaktan sorumlu olacak.

Rolls-Royce şu anda hizmette olan veya üreticilerden sipariş edilen 550’den fazla uçakla Çin’in geniş gövdeli uçak filosunun yüzde 60’ına güç sağlıyor. Özellikle Trent 700’ler, ülkenin Airbus A330 filosunun yüzde 90’ına güç sağlıyor. Ayrıca Çin, şu anda gezegende uçan tüm Trent motorlarının yaklaşık yüzde 20’sini işletiyor. Yaklaşık 378,2 milyon dolar bedelle kurulacak ortak girişimde iki şirket yüzde 50’şer hisse sahibi olacak. Kurulacak tesiste hem Air China hem de diğer havayolu müşterilerine MRO hizmeti verilecek.

Rolls-Royce Sivil Havacılık Bölüm Başkanı Chris Cholerton ortaklık ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu, 50 yılı aşkın bir süredir havayollarıyla birlikte çalıştığımız Çin’deki Rolls-Royce için önemli bir kilometre taşı. Air China bizim için stratejik bir ortak ve onlarla olan ilişkimizi genişletmekten memnuniyet duyuyoruz” dedi. Air China Başkanı Ma Chongxian ise Rolls-Royce ile yüksek güvenirlikli motor bakımında ortaklık ve işbirliklerini gelecekte de derinleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

İşte Rolls-Royce'un yeni lüks patronu

 

Krizde Rolls-Royce rekor kırdı

 

Milli uçak için Rolls-Royce ile işbirliği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR KIRMIZIALEV05 Eylül 2022 11:13

    Bunlar bir birleri ile savaşır görünürler fakat aslında hiç savaşmazlar dünya yı kaosa sürüklerler daha sonra silahları köküne kadar satıp sonra böyle süpriz olmayan şeyler yaparlar.