E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAğbal'dan Durmuş Yılmaz'a ağır sözler---

Ağbal'dan Durmuş Yılmaz'a ağır sözler

Ağbal'dan Durmuş Yılmaz'a ağır sözler
31 Mayıs 2018 - 11:38 borsagundem.com

Bakan Ağbal, Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz'ın, 'Maliye Bakanlığı 30 milyar liralık danışmanlık ücreti ödedi' yönündeki sözlerine sert tepki gösterdi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Durmuş Yılmaz'ın sözlerine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

''Sayın Yılmaz (Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz), verdiği bir mülakatta maliye bakanlığı bütçesinde 30 milyarlık kaynak olduğundan bahsetti ve buna sarıldı. Ben de açıklama yaptım, bütçede böyle bir kaynak yok dedim. Anladığım kadarıyla yeni bir açıklama yapmış. Bu konuyla ilgili de kapsamlı değerlendirme yapacağım. Sayın Yılmaz, belki Merkez Bankası bilançosundan anlıyor olabilir, ona saygı duyarım. Ama kamu maliyesi tablolarından, göstergelerden çok anladığını söyleyemem. Bunu söylemekten de hicap ediyorum. Ben merkez bankası bilançosunu çok iyi biliyorum demem. Sayın Yılmaz, uzmanlık olanı olmayan bir alana girmiş. Dün gece bir açıklama yapmış, 30 milyarı tutturamayınca 4 yılı toplamış bir 30-40 milyarı bulmuş. Daha fazla açıklama yapması kendisinin bu konudaki bilgisizliğini ortaya koyuyor. Onun danışmanlık olarak gördüğü harcamaların hiçbiri danışmanlık değil.

Ama sayın Yılmaz, bunu bilinçli olarak yaptıysa şu kadarını söyleyeyim. Eğer bu arkadaşlar iktidara gelirse, sağlıkta harcamaları kesecekler, eğitime harcamaları kesecekler. Çünkü bu harcamaların hepsi danışmanlık harcamaları değil, vatandaşın sağlık, eğitim harcamaları, destek harcamaları. Ve hiçbir şekilde bunların içinde danışmanlık yok''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim31 Mayıs 2018 19:25

    Butcenin dibi delik hortumlar baglanmis habire bosaltiyorlar nereye ne giyyihi belli degil.bizde yuksrk vergi englasyonla yasayakoh ne guzel hayat.CUMHURIYET den once osmanli padisah baskanla yonetilmiyor muydu ne oldu 2850000 askere ulke nasil kurtuldu

  • fafa31 Mayıs 2018 15:01

    Sayın Bakanım,size güveniyoruz ,o zaman siz açıklayın danışmanlık harcamalarını.Mesela Sayın Cumhurbaşkanımızın danışmanları ne kadar ücret alıyor?Daha yeni vergi ödedim, bilmek benim hakkım.

  • AHMET ÖZBİR31 Mayıs 2018 13:13

    YAŞINI başını almış, yaz olunca sıcaktan aklı karışmış, ne dediğini unutmuş DURMUŞ! Kaale alma Sn. Naci bey, siz hizmete devam edin, dedikoduculara dönüp bakmayın!..

  • fafa31 Mayıs 2018 15:03

    Sayın Özbir,Sayın Bakanımız da ne kadar danışmanlık ücreti ödendiğini açıklamıyor.

  • vatandaş31 Mayıs 2018 11:56

    AKP lilerin birçok konuda 1 dedikleri 1 dediğini tutmadığından dolayı Ağbal'ın bu açıklamalarını dikkate almıyorum. Durmuş Yılmaz maliye konusunu da iyi bilir.