E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAfrika'dan İtalya'ya göç akını---

Afrika'dan İtalya'ya göç akını

Afrika'dan İtalya'ya göç akını
07 Mart 2017 - 12:20 borsagundem.com

Kuzey Afrika’dan İtalya’ya göç akınında yüzde 74 artış yaşandı

İtalya İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre, Kuzey Afrika'dan İtalya'ya ulaşan göçmenlerin sayısında, geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında bu yılın ilk iki ayında yüzde 74 artış yaşandı.Kuzey Afrika'dan Avrupa'ya ulaşmak isteyen göçmenlerin en önemli geçiş noktası olan İtalya'ya bu yıl gelenlerin sayısında rekor kaydedildi.Bakanlık, yılbaşından bu yana ülkeye 15 bin 844 kişinin deniz
yoluyla ulaştığını açıkladı. Gine, Nijerya ve Fildişi Sahili'nden gelenler ilk sırada yer alırken, bunlar arasında yanında ebeveyni ya da herhangi bir yakını olmayan 1670 çocuğun da İtalya'ya ulaştığı belirtildi.Ülkenin çeşitli bölgelerindeki merkezlerde halihazırda 174 bin civarında göçmen bulunuyor.
İtalya İçişleri Bakanı Marco Minniti, ülkelerine Akdeniz'den ulaşan göçmenlerin yüzde 95'inin Libya'dan geldiğine, ancak bunlar arasında 1 tane dahi Libyalı olmadığına dikkat çekmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)