E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAfganistan'dan kaçan Gani ilk kez konuştu: Mecburdum---

Afganistan'dan kaçan Gani ilk kez konuştu: Mecburdum

Afganistan'dan kaçan Gani ilk kez konuştu: Mecburdum
08 Eylül 2021 - 19:17 borsagundem.com

Ülkeden kaçan Eski Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ilk kez konuştu. Gani yaptığı açıklamada, "Hayatımın en zor kararıydı, silahların susması için mecburdum" ifadelerini kullandı

Taliban'ın 15 Ağustos itibarıyla başkent Kabil'i kuşatması sonrasında Afganistan'dan kaçan eski Cumhurbaşkanı Eşref Gani, ülkeden ayrıldığı için Afgan halkından özür diledi. Ülkeyi terk etmenin hayatının en zor kararı olduğunu belirten Gani, silahların susması ve 6 milyon vatandaşın kurtulması için buna mecbur olduğunu belirtti.

Eski Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Afganistan'daki son gelişmelere ilişkin yayımladığı açıklamada, ülkeyi terk ettiği için Afgan halkından özür diledi.

"KARARI GÜVENLİK GÖREVLİLERİN TAVSİYESİ ÜZERİNE ALDIM"

Ülkeyi terk etmenin 'hayatında aldığı en zor karar' olduğunu belirten Gani, "Ancak silahların susması, Kabil'i ve 6 milyon vatandaşı kurtarmanın tek yolu buydu" dedi. Gani ayrıca, bu kararı, güvenlik görevlilerinin tavsiyesi üzerine aldığını ifade etti.

Gani'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Afgan halkına, Taliban'ın beklenmedik bir şekilde şehre girmesinin ardından 15 Ağustos'ta Kabil'den aniden ayrıldığım için bir açıklama borçluyum. 1990'ların İç Savaşı sırasında şehrin yaşadığı aynı korkunç savaşı ortamının tekrar yaşanmaması için ülkeyi terk etmemi tavsiye eden saray güvenliğinin ısrarı üzerine ayrıldım.

KABİL KUŞATMASI SONRASI KAÇMIŞTI

Eşref Gani, 15 Ağutos'ta Taliban'ın başkent Kabil'i kuşatmasının ardından ailesiyle birlikte ülkeyi terk etmişti.

Almanya ve ABD öncülüğünde 20 ülke Afganistan politikasını görüşecek

 

Hindistan’da iki yolcu teknesi çarpıştı, çok sayıda kayıp var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk09 Eylül 2021 07:04

    ABD askeri girdiği ülkeyi mahveder ABD askerini bu ülkeye sokan zihniyeti ve onu savunanlari vede onlara oy verenleri Hiçbir zaman rahmet ile anmayacagim