E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAdana'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 14 oldu---

Adana'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 14 oldu

Adana'daki yangın faciasında gözaltı sayısı 14 oldu
30 Kasım 2016 - 12:27 borsagundem.com

Adana Aladağ'da dün meydana gelen yurt faciasıyla ilgili gözaltı kararı bulunanların sayısı 14'e yükseldi. Yurt müdürü ve dernek yöneticileri de listede.

 Adana’nın Aladağ ilçesinde bulunan 'Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda dün akşam 19.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede içi ahşap, zemini halı kaplı iki katlı binayı sardı. Yangına itfaiyeyle birlikte orman koruma ekipleri de müdahale etti. Pencereden atlayan ve dumandan etkilenen 24 öğrenci hastanelere kaldırıldı. Üç saatlik mücadelenin ardından yangın söndürüldüğünde içeri giren itfaiyeciler 10 öğrenci, 1 küçük çocuk ve 1 eğitmenin cesedini buldu. Ortaöğretim öğrencilerinin kaldığı yurtta, alt kattaki öğrencilerin kurtulduğu, üst katlara çıkanların hayatını kaybettiği anlaşıldı. Yangında Yurt Müdürü Cumali Genç’in 4 yaşındaki kızı Sare Betül Genç'in de hayatını kaybettiği öğrenildi. Bazı öğrencilerin cenazeleri birbirlerine sarıldı halde bulundu. Yangının trafodaki elektrik kontağından çıktığı değerlendiriliyor. Yangınla ilgili RTÜK tarafından yayın yasağı getirildi.

14 KİŞİ İÇİN GÖZALTI KARARI ÇIKTI

Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında gözaltı kararı verilen yurt görevlileri Gülsüm Çelik ile Sümeyye Tanrıveri’nin Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavileri tamamlandı. Yurtta kalan ve dumandan etkilenen 2 kadın görevli taburcu edildikten sonra polis tarafından gözaltına alındı. Gülsüm Çelik ile Sümeyye Tanrıveri, polis eşliğinde ifadelerinin alınması için Aladağ’a ilçesine götürüldü. Soruşturmada Yurt Müdürü Cumali Genç de gözaltında. 

Kozan Cumhuriyet Başsavcılığından 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Sinanpaşa Mahallesi'ndeki özel kız öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Yangında 12 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı hatırlatılan açıklamada, "Herkesi derin bir üzüntüye boğan elim olayla ilgili olarak ivedilikle başlatılan soruşturma kapsamında, yangına ilişkin herhangi bir ihmalin bulunup bulunmadığı, varsa bu kişilerin tespiti ve şüphelilerin adalet karşısına çıkarılmaları amacıyla 3 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yazık günahsız çocuklara30 Kasım 2016 16:15

    orası yandaş olmayan muhalif birilerinin binası olaydı besleme medyada dünyayı başına yıkarlardı

  • AYŞE GÜZEL30 Kasım 2016 15:36

    evet yangın merdiveni var ama bina ahşap olduğu için hemen yanmışlar Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun ailelerine başsağlığı diliyorum

  • Kader deyip geçmeyin30 Kasım 2016 15:27

    Batıda yangın kapıları yatay uzun kollu içeriden açılan dışarıdan açılmayan özel mekanizmalıdır bu tip çoklu binalarda herkese yangın çıkışı eğitimi tatbikatı verilmeli ayrıca çalışanlara özel söndürme acil bina tahliye vb eğitimleri verilmeli tabi bakanlıklar nutuk atmaktan iş yapmaya çözüm düşünmeye vakit bulursa kader deyip geçilmezse

  • hemen örtbas edin 30 Kasım 2016 15:19

    hangi cemaatin binası bu öğrenci dedikleri fakir aile çocukları kaçar yaşında ne okuyorlar orada

  • çile30 Kasım 2016 13:12

    yangın merdıveni olan bir binada 12 kişi ölüyor. merdiven olmasa kaç kişi ölecekti acaba.