E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAçığa satışçıların ‘Meta’ zaferi---

Açığa satışçıların ‘Meta’ zaferi

Açığa satışçıların ‘Meta’ zaferi
04 Kasım 2022 - 16:57 borsagundem.com

ABD borsalarında Meta hisse senetlerini hedef alan açığa satış yatırımcıları 26 Ekim’de sosyal medya devinin hisselerinin çöküşüyle 1 milyar doların üzerinde kârlar elde etti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

26 Ekim’de Meta hisselerinin çöküşü açığa satışçılar için olağanüstü bir başarının habercisi oldu. Financial News’in haberinde yer alan S3 Partners verilerine göre açığa satışçılar Facebook’un çatı şirketi Meta’nın bilanço açıklamasının ardından 1 milyar doların üzerindeki net kârı cebe indirdi.

Borsa analiz firması ORTEX Analytics’in bir başka raporuna göre Meta üzerine açığa satış kârları ekim ayı içerisinde 6 milyar doları geçti. ORTEX Meta hisselerinin bu yılın en kârlı ikinci açığa satış seçeneği olduğunu açıkladı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre sosyal medya devi üçüncü çeyrek bilançosunda kârının %52 azaldığını açıklamıştı. Meta hisseleri 2022’nin başından bu yana %70 değer kaybetti. Çok az sayıda yatırım yöneticisi CEO Mark Zuckerberg’in firmasında potansiyel görebildiğini söylüyor.

FNLondon haberine göre, Londra merkezli yatırım firması ARR Investment Partners’ın Kurucusu ve Portföy Yöneticisi Christian Putz, “Şu anki periyotta hisseleri güçlü bir şekilde yükseltecek bir yatırım görmüyoruz. Açığa satış açısından bakıldığında Meta önemli bir yatırım fırsatı sunuyor olabilir. Şirket uygulamalarının kullanımı düşüyor ve firmanın sunduğu ticari ve perakende reklamlara yönelik harcamalar azalıyor” ifadelerine yer verdi.

Meta’nın metaverse alanında yaptığı büyük harcamalar da henüz karşılığını veremedi. 2022'nin ilk üç çeyreğinde, Meta'nın metaverse birimi olan Reality Labs 9,4 milyar doların üzerinde değer kaybetti. The Information, metaverse harcamalarının önümüzdeki beş yıl içinde 100 milyar dolara yaklaşabileceğini bildirdi.

Sermaye yönetimi şirketi Altimeter Capital’ın Kurucu CEO’su Brad Gerstner yayınladığı bir açık mektupta, “Bilinmeyen bir geleceğe yapılan tahmini 100 milyar dolarlık bir yatırım, Silikon Vadisi standartlarına göre bile aşırı büyük ve korkutucu” ifadelerine yer verdi.

2. çeyrek sonunda Meta'nın iki milyondan fazla hissesine sahip olan Altimetre Capital, Meta hisselerinin 2022’deki düşüşünden önemli darbe aldı. Gerstner, “İnsanların, metaverse'in ne anlama geldiği konusunda kafaları karışıyor. Şirket, metaverse yatırımlarını yılda 5 milyar dolardan fazla olmayacak şekilde sınırlamalıdır” önerisinde bulundu.

Meta’nın 3. çeyrek bilanço raporunda Meta Baş Finans Sorumlusu David Wehner, Reality Labs’in işletme kayıplarının 2023’te önemli ölçüde artacağını açıkladı.

ARR Inverstments’dan Putz, “Firmanın metaverse üzerindeki bahsi klasik öngörülemeyen bir durum gibi görünüyor. Bu yatırımlara uzun süre devam edildiğinde asimetrik bir risk getirisi bulunacağı konusunda kesinlikle zorluk çekiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Geçen yılın ekim ayında Facebook, Meta ismiyle yeniden markalaştı. Bazı yatırımcılar değişimi şirketin iş modelini yenileme çabası olarak değerlendirdi. Ancak marka isminin değişiminden bu yana Meta hisseleri 331 dolardan 90 dolara kadar geriledi. Bu Ocak 2015’ten bu yana en düşük seviyeyi işaret ediyor.

Analiz firması Macro Hive’ın Danışmanı ve Stratejisti John Tierney, “Özellikle piyasa Meta’nın baştan başlamasını ve işletmesini yeniden inşa etmesini istiyor” ifadelerine yer verdi.

Meta bu yıl açığa satışçılarının yüzünü güldüren tek hisse senedi değil. ORTEX verilerine göre Elon Musk’ın elektrikli sürücüsüz otomobil firması Tesla 2022’nin en kârlı açığa satış ticareti olmayı sürdürüyor. Açığa satışçılar bu yılki teknoloji hisseleri satışlarından milyarlarca dolar elde ederken uzun vadeli yatırımcılarsa tarihî kayıplara maruz kaldı. Financial Times'a göre, Tiger Global bu yılki teknoloji krizi sırasında neredeyse 17 milyar dolar kaybetti.

Enron’un iflasını bilmişti… Tesla için şok uyarı

 

Meta yatırımcılarından Zuckerberg’e tepki

 

Meta hisselerinde sert düşüş! 6 yılın en düşük seviyesini gördü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)