E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB’yi Türkiye korkusu sardı!---

AB’yi Türkiye korkusu sardı!

AB’yi Türkiye korkusu sardı!
09 Aralık 2020 - 13:44 borsagundem.com

Haçlı zihniyetiyle hareket ederek Yunanistan’a arka çıkan Avrupa Birliği, Türkiye’nin kararlı tutumu karşısında ne yapacağını şaşırdı!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği'nin (AB) İngiltere ile yaptığı Brexit anlaşmasına varılması konusunda hala bir fırsatın bulunduğunu söyledi. Merkel, Federal Mecliste yaptığı bütçe görüşmeleri kapsamındaki konuşmasında, yarın başlayacak ve 2 gün sürecek AB Liderler Zirvesi'ne ilişkin de açıklamalarda bulundu.


Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin de zirvede ele alınacağına değinen Merkel, şöyle devam etti:

"(AB Dönem) Başkanlığımızın başında yoğun bir şekilde Türkiye ile yoğun diyaloğa girme konusunda yaptığımız teklifimiz, maalesef benim arzu ettiğim gibi kavranmadı. Akdeniz'in güneyinde faaliyetler hala devam ediyor. Özellikle Kıbrıs zorluklarla karşı karşıya. Bundan dolayı nasıl hareket edeceğimize karar vermemiz gerekecek."

 


Zirvede, Brexit ayrılık anlaşmasının ana gündem maddeleri arasında yer aldığına işaret eden Merkel, bugün İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in bir araya geleceğini belirtti.


Merkel, Brexit konusunda AB üyesi ülkeler adına AB Komisyonunun görüşmeler yürüttüğünü ve Komisyona güvendiklerini ifade etti. "Bir anlaşma olması için hala fırsat var." diyen Merkel, bunun başarılıp başarılamayacağını bilmediklerini ancak başarılı olunması için çalıştıklarını kaydetti.


Merkel, İngiltere'nin anlaşma olmadan ayrılması konusunda da hazırlıklı olduklarını vurguladı.
Şansölye Merkel, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınına karşı mücadeleye de işaret ederek Almanya'da günlük yeni vaka ve ölü sayılarının yüksek olduğunu aktardı.


Şimdiye kadar alınan önlemlerin vaka sayılarının artmasını durdurduğuna ancak düşürmediğine dikkati çeken Merkel, Ulusal Bilim Akademisi Leopoldina'nın Noel Bayramı tatilinin uzatılması, mağazaların kapatılması ve insanlar arasındaki temasın en aza indirilmesine yönelik tedbirler alınmasına ilişkin tavsiyelerini desteklediğini ifade etti.


Merkel, Kovid-19 kaynaklı günde 590 kişinin yaşamını yitirmesinin kabul edilemeyeceğini vurguladı.
2021 yılı bütçesinde Kovid-19 nedeniyle yaklaşık 180 milyar avro borçlanmaya gidilmesini de savunarak olağanüstü dönemden geçildiğini belirten Merkel, bu zamanlarda olağanüstü hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

Angela Merkel'den Türkiye açıklaması

 

AB Komisyonu: Brexit'te fikir ayrılıkları sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erdal09 Aralık 2020 23:21

    Milli meselelerde birlik olmak gerek bizim muhalefet milli meselelerden birlikten uzak hepsi bir araya gelse bu ülkeyiyi yıkamaz yapacakları bir şey yok medyayı boşuna işgal ediyorlar Allah akıl fikir versin

  • Vatandaş 09 Aralık 2020 23:02

    AB mi bizden korkuyormuş, ülke ne hale geldi, evet Almanlarda bizi kıskanıyorlarmış, ne kadar çok cahili kandırırsak kâr dır mantığı. Maaşlı troller harekete geçmiş yine.

  • Aydın09 Aralık 2020 22:21

    Türkiye biraz dişini gösterince sömürgeci Batı'nın ayarı bozuldu.Bunlar daha fragman asıl film pek yakında!

  • AHMET ÖZBİR09 Aralık 2020 22:09

    TÜRKİYEM yaşanacak ülkedir, A.B. kaşınacak, şaşılacak, gece gündüz çalışıp ancak KARNINI DOYURACAK birliktir. Velhasıl Batı BATMAYA, Türkiye ise yeryüzünü AYDINLATMAYA ve mazlumların KURTARICISI olmaya devam edecektir.

  • Otuzbir09 Aralık 2020 23:30

    Ulan otuzbir yazdıklarına kendin bile inanmıyorsun, vicdanın rahatmı, bu kadar düzmeceyi yazıp rahat uyuyabiliyormusun!

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ09 Aralık 2020 16:45

    Karşınızda kemal kılıçtaroğlu  meral akşener ali babacan ahmet davutoğlu, hdp yok karşınızda bir dünya lideri RTE ve BAHÇELİ var.

  • IDAM09 Aralık 2020 14:52

    cook calis/kendine guven/kendi yoluna git...en onemlisi Idami geri getir..

  • Galip09 Aralık 2020 14:46

    Almanya bizi kıskanayo 15 bin lira asgari ücret alıyo almancı vatandaş.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ09 Aralık 2020 16:46

    ben orada başadım.sobalı ev kirası 600 euro kaliferli ev kirası 1500 euro.sebze ve meyveyi tane ile alıyor çok pahalı.ülkemizin kıymetini bil.

  • AhmetK09 Aralık 2020 15:40

    A be salak, orada tl mı harcıyor asgarı ucretlı. Kıra ne kadar almanyada bır bak mesela... cok cahılsınız ama sorsanız mılletı asagılarsınız.. 1500 eura ne alabılıyor ona bakacaksın karsılastırma ıle ahmakk

  • Metin09 Aralık 2020 14:35

    AB nin Doğu Akdeniz'de ne işi var. Kıyısı bile yok. Ha sırf AB nize üye olarak kaydettiğiniz , şımarık GKRY ile Yunanistan'ı korumak anlamında hareket ediyorsanız , bir kere daha düşünün. Bizdeki pazar payınız ile onlardakini kıyaslayın. Biz hep burdayız, ipek yolu üzerinde. Sadece deniz değil, kara ,hava,tren yoluyla bu coğrafyaya hakimiz. Bizimle iyi diyalog size artı getirir

  • Zeki09 Aralık 2020 13:55

    Niye şaşırsın. Yaptırım yapar bize ihracat yasağı koyar çökeriz. Aslında iyi olur dışarı satamayınca herşey ucuzlar.

  • misafir09 Aralık 2020 15:25

    sen bu söylediğine kendin inanıyor musun acaba???   buna nasıl gülüyor insan bir bilsen kıçıyla hahahaha :D  :D  :D  :D 

  • Okie Dokie09 Aralık 2020 13:55

    AB'den bildiriyorum kardeşlerim. Şu an herkes korkudan evlerine saklanmış durumda. Alamanya bile Türkiye'yi kıskanıyor. Hi hi hi.