E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAbe ücretler için çağrı yaptı---

Abe ücretler için çağrı yaptı

Abe ücretler için çağrı yaptı
09 Aralık 2013 - 06:50 borsagundem.com

Japonya Başbakanı Abe, şirketlere ücret artışı çağrısında bulunurken, desteklerinden ötürü Toyota ve Hitachi'ye teşekkür etti

Ülkesini 15 yıldır devam eden deflsyondan çıkarmaya çalışan Japonya Başbakanı Shinzo Abe, şirketlere ücretleri artırma çağrısında bulundu ve destek veren Toyota Motor Corp. ve Hitachi Ltd.'ı övdü.

Abe, Tokyo'da başbakanlık ofisinde yaptığı konuşmada, "İstediğimiz, ücretlerin fiyatlarldan daha fazla artması. Olabildiğince hızlı bir şekilde, ekonomik büyümenin şirket büyümesini desteklediği, işverenlerin daha fazla maaş verdiği ve işçilerin daha çok harcadığı verimli bir döngüye girmek istiyoruz" dedi.

Abe yönetiminin reflasyonist çabaları, Topix Endeksi'ne 1999'dan bu yana en büyük kazançları getiren zayıf yen vasıtasıyla ihracatçıların kârlarının desteklenmesinde başarılı oldu. Japonya'da tüketici fiyatlarının şu anda yıllık bazda yüzde 1 artış kaydetmesiyle birlikte Nisan'da yüzde 3 oranındaki satış vergisi artışıyla karşı karşıya olan hanehalkların yaşam maliyetlerinden ötürü zarar germemesi için ücretlerin de yükselmesi gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)