E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD’ye şoke eden tehdit---

ABD’ye şoke eden tehdit

ABD’ye şoke eden tehdit
26 Mart 2021 - 21:42 borsagundem.com

Taliban tarafından ABD'ye yönelik, "1 Mayıs'a kadar askerlerinizi çekmezseniz, vatanımızı savunmak zorunda kalacağız" tehdidi geldi

Taliban örgütü, Afganistan’daki ABD askerlerinin 1 Mayıs’a kadar çekilmemesi halinde ülkedeki yabancı birliklere yönelik düşmanlığın süreceğini belirterek, "Vatanımızı savunmak zorunda kalacağız" dedi.

TALİBAN'DAN UYARI

ABD Başkanı Joe Biden görevine başlamasının ardından dün düzenlediği ilk resmi basın toplantısında yaptığı açıklamada, Afganistan'daki ABD askerlerinin 1 Mayıs tarihine kadar çekilmesinin “zor” olduğunu söylemişti.

Biden’ın açıklamasının ardından Taliban’dan ABD’ye Afganistan’dan daha önce anlaşıldığı üzere 1 Mayıs'ta çekilmeleri için uyarı geldi.

Taliban örgütü tarafından yapılan açıklamada, ABD ordusunun söz konusu tarihe kadar ülkeden çekilmemesi halinde örgütün Afganistan’daki yabancı birliklere karşı düşmanlıklarını sürdüreceği uyarısı yapıldı.

Açıklamada, “Vatanımızı savunmak için savaşmaya ve yabancı güçlere karşı silahlı mücadeleye devam etmek zorunda kalacağız” ifadeleri yer aldı.

"ANLAŞMANIN İHLALİ OLUR"

Taliban, ABD’nin zamanında geri çekilmemesi gibi bir senaryonun Washington’ın 1 yıl önce örgütle yaptığı “anlaşmanın ihlali” olacağını da kaydetti.

Öte yandan ABD’nin eski Başkanı Donald Trump döneminde imzalanan anlaşmada, Taliban’ın ülkede bulunan askerlere saldırmaması halinde ABD ordusunun, 1 Mayıs tarihine kadar tam ve kademeli olarak ülkeden çekileceği ifade edilmişti.

Taliban ise hükümlülüklerine büyük ölçüde uyduğu anlaşma kapsamında El Kaide’nin kendi topraklarında bir yer edinmesini engelleme ve Kabil ile barış görüşmeleri başlatma sözü vermişti.

Trump'ın imzasına rağmen Pentagon Afganistan'dan asker çekmeyecek

 

Biden AB liderleri ile çevrim içi görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi27 Mart 2021 12:12

    Aynısını Irak'da bekliyoruz.. :|  :| 

  • manyak herif26 Mart 2021 22:01

    dostumuz amerikan askerlerinin afganistandaki vatan topraklarını canları pahasına savunacaklarını ve düşman , işgalci taliban ordusunu ülkeden kovacaklarını düşünüyorum.yiğit amerikan askerleri bu aziz toprakları düşman kuvvetleri olan talibandan kovacaklardır.nerde bir barış ve huzur varsa orada amerikan askerleri ve varlığı vardır.

  • manyak herif27 Mart 2021 18:41

    beni anlayan doğru anlasın başı yerine başka yerinden anlamasın yeter.ne dediğim gayet açık ve net.amerikan askeri ve amerika kadar şerefsiz bir millet ve ordu var mı?

  • Arif26 Mart 2021 22:57

    Ters anlayıp seni miami ergeni sanacaklar 😂🤣🤣