E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAbdülmelik el-Husi: ABD savaş gemilerini vuracağız---

Abdülmelik el-Husi: ABD savaş gemilerini vuracağız

Abdülmelik el-Husi: ABD savaş gemilerini vuracağız
21 Aralık 2023 - 04:26 borsagundem.com

Yemen'deki Husilerin lideri Abdülmelik el-Husi, "Kızıldeniz'deki herhangi bir gerilime" yanıt olarak ABD'nin savaş gemilerini hedef alacaklarını söyledi

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken Yemen'deki Husiler de Kızıldeniz'deki faaliyetlerini artırıyor. İran destekli grup, denizde güvenlik için bir misyon oluşturan ABD'yi savaş gemilerini vurmakla tehdit etti.

Yemen'deki Husilerin lideri Abdülmelik el-Husi, "Kızıldeniz'deki herhangi bir gerilime" yanıt olarak ABD'nin savaş gemilerini hedef alacaklarını söyledi.

İran destekli grubun lideri Abdülmelik el-Husi, yaptığı televizyon konuşmasında, "ABD'nin gerilimi tırmandırmaya yönelik herhangi bir eğilimi veya Yemen'i hedef alması karşısında boş durmayacaklarını" belirtti.

"İHALAR İLE VURACAĞIZ''

"Kızıldeniz'de herhangi bir gerilim durumunda Amerikan savaş gemilerini ve nakliye trafiğini roketlerle ve insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef alacakları" tehdidinde bulunan Husi, "ABD'yi, İsrail gemilerini korumak amacıyla Kızıldeniz'i askerileştirmeye çalışmakla" suçladı.

Kızıldeniz'e kıyısı olan ülkelerin ABD müdahalesinden etkileneceğini kaydeden Husi, "bu tırmanışın önlenmesi için harekete geçilmesi" çağrısında bulundu.

Yemen'den ''Husileri terör sayın'' çağrısı

 

BMGK’dan Husilere kınama

 

Yemen ordusu Useylan'ı Husilerden geri aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yorum12 Ocak 2024 09:52

    bekliyoruz cesur yürekli insanlar bir kahramanlık öylünüz olsun

  • Mucise Reis : )21 Aralık 2023 09:50

    Atatürk ileri görüşlülük ve kitaplarını okudyan herkesın aklına gelensorular... Tamam gemileri vurdunuz, batırdınız ya sonrası ? iran gibi mi? afganistan gibimi? kuvety gibimi? eski kaddafi gibimi ? eski saddam gibimi ? nasıl bir bağımsızlık ateşi yakacaksınız ? 1 adma 4 kadın ile evlenmıp kız çocukları yönetımınızde 6 yaşında 13 yaşında evlenecek mı? kii butun arap toplumu yad ainsanlarınız sizleri desteklediği için bu şartlar otomatık yönetım modelınde mı olacak ? millet olamayan, eğitimsiz gruplar... sevinsek mi? üzülsekmi? Türkiye ne yaptı mevlis kurup yetki veril Ataya, ordusunu tek ele çekip millet olarak tek amaç için savaştı. ABD umursamaz bile sizi

  • baran21 Aralık 2023 09:50

    Çok iyi olur.  Yapanazsanız işiiz çok zor.