E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'nin yaptırımı S-400 sevkiyatını etkiler mi---

ABD'nin yaptırımı S-400 sevkiyatını etkiler mi

ABD'nin yaptırımı S-400 sevkiyatını etkiler mi
07 Nisan 2018 - 07:15 borsagundem.com

ABD'nin Rosoboronexport'a yaptırımı, S-400 sevkiyatını etkileyecek mi? Rus basınına konuşan Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili konuya açıklık getirdi...

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Washington yönetimi bugün, Ukrayna, Suriye, 2016 ABD başkanlık seçimlerine müdahale ve Batı demokrasisine zarar verme iddiaları nedeniyle Rusya'ya uyguladığı yaptırımların kapsamını genişletti. Yaptırım listesine Rusya'nın devlet askeri ihracat şirketi Rosoboronexport'unda dahil edilmesi, 'Rusya'dan Türkiye'ye S-400 sevkiyatı etkileyecek mi?' sorusunu akıllara getirdi.

Rus basınına konuşan Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda net bir yanıt verdi. Cumhurbaşkanı, Rusya ile S-400 anlaşması konusunun kapandığını söyledi. ABD'nin Rosoboroexport'a yaptırımına rağmen bu duruş değişmedi" dedi.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Washington yönetimi, Rusya'ya uyguladığı yaptırımların kapsamını genişleterek, listeye Rosoboronexport, GAZ Grubu, 'Russkiye Maşinı', Bazoviy Element, B-Finance, En+ Grubu, Evrosibenergo, Rusal, Kuban Argo, Gazprom Burenie, NPV Engineering, Ladoga Management ve Genova büyük Rus firmalarını ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)