E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'nin dış açığı azaldı---

ABD'nin dış açığı azaldı

ABD'nin dış açığı azaldı
04 Aralık 2013 - 16:07 borsagundem.com

ABD'de dış ticaret açığı Ekim ayında 43 milyar dolardan 40.6 milyar dolara daraldı

ABD'de dış ticaret açığı Ekim ayında, ihracatın rekor seviyeye tırmanması ile birlikte, dört ayda ilk kez daraldı.

Dış açık yüzde 5.4 daralarak, Ekim ayındaki seviyesi olan 43 milyar dolardan 40.6 milyar dolara indi. Bloomberg'in anketine katılan 63 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, dış ticaret dengesinin 40 milyar dolar açık vermesi bekleniyordu.

Çin, Kanada ve Meksika'ya ihracat rekor seviyelere çıktı ve ABD imalatçılarına faydalı olacak küresel talepteki iyileşmeyi işaret etti. Buna ek olarak, genişleyen ABD ekonomisi ülke dışındaki büyümeye de yardımcı oluyor, zira Euro Bölgesi'nden yapılan ithalat da, maliye politikasına ilişkin anlaşmazlığın ABD hükümetinin kapanmasına neden olmasına karşın, Ekim ayında rekor seviyeye çıktı.

Toronto'da BMO Capital Markets başekonomisti Doug Porter, ""Bu, hem küresel ekonominin iyileşmesi hem de ABD firmalarının başarılı olduğunun bir bileşkesi," dedi ve "Küresel ekonominin 2014 yılında iyileşmesini bekliyoruz ve toparlanmanın bir miktar hız kazandığına ilişkin çok sayıda işaret var" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'de özel sektör istihdamı, ADP Research Institute'un rakamlarına göre, Kasım ayında 215,000 arttı. Bloomberg'in anketine katılan 40 ekonomistin tahminlerinin emdyanına göre, bu verinin 170,000 artması bekleniyordu. Ankete gene istihdam artışı tahminleri 125,000 ile 210,000 arasındaydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)