E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'nin çöküşünün fotoğrafı---

ABD'nin çöküşünün fotoğrafı

ABD'nin çöküşünün fotoğrafı
22 Ağustos 2021 - 09:46 borsagundem.com

İngiliz Economist dergisi ile Daily Telegraph gazetesi aynı gün benzer başlıkla çıkarak “Afganlara ihanet ederek yüzüstü bırakan ABD imparatorluğu ve Biden'ın çöküşü” ifadelerini kullandı.

Londra merkezli Economist dergisi, Kabil'de yaşananları kapağına taşıdı. Dergi, "Biden'ın çöküşü" başlığını kullanarak "suçun çoğunun doğrudan Başkan Joe Biden'a ait olduğunu" yazdı. Haberde, "2 trilyon dolar ve 2 bin askerini kurban veren ABD, Afganları öyle korkunç bir çıkmaza soktu ki, hızla giden uçağın tekerleklerine tutunmaktan başka seçenekleri yoktu" ifadelerini kullandı.

Daily Telegraph gazetesinde yayınlanan bir makalede, ABD ordusunun Afganistan'dan çekilmesi ve hemen ardından ortaya çıkan 'yürek burkan insani felaketin', Amerikan imparatorluğunun çöküşünün bir başka ispatı olduğu belirtildi. Makalede, Afganistan'da yaşananların Beyaz Saray'ın dünyadaki durumu anlamadığını ve diğer ülkeler bir yana, kendi ülkesini bile yönetemediğini gösterdiğine vurgu yapıldı.

Derginin ana sayfasında 'Biden'ın Çöküşü' başlığı kullanıldı. ABD kargo uçağının tarihe geçen görüntüleri peş peşe sıralandı.

TALİBAN'IN ÜLKEYE HAKİM OLMA SÜRECİ

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma, yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken, Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde, hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı.

ABD dün Afganistan'dan yaklaşık 3 bin kişiyi tahliye etti

 

Katar Emiri ve Biden Afganistan'daki gelişmeleri görüştü

 

Erdoğan ile Putin arasında Afganistan görüşmesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Öztürk22 Ağustos 2021 22:08

    ABD nin çöktüğü filan yok ABD bu zamana kadar yetiştirdiği askerlerin hepsi Türkiye ye geliyor bu ABD nin yapmış olduğu pilanlı proğramlı bir durum Türkiye yi karıştırmak iç savaş çıkarmak hayla anlamadınızmı yada anlamak mı istemiyor sunuz Türkiye yi yönetenler ben bunu görebiliyorsam sizin daha iyi görmeniz lazım

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU22 Ağustos 2021 17:30

    ülkemizdeki yıllarca kaos darbe, ekonomik krizleri ve tüm şehitlerimizi abd ve ab ülkeleri yapmadımı.bunlardan asla dost falan olmaz.

  • Bika22 Ağustos 2021 15:07

    Terör örgütü Talibanla görüşmeye hazır olanlar, Mısır ve Suriye devlet başkanlarıyla neden görüşmezler!

  • ALİ RIZA KESTANECİGİLLER22 Ağustos 2021 17:31

    büyük düşünenler ve büyük resmi göremeyenler  onlar ile görüşürler.çünkü olayı çözülmüştür.

  • Serkan22 Ağustos 2021 16:16

    Onlarda senin kafada olduğu için

  • fafa22 Ağustos 2021 14:49

    ABD çökmedi ,görevi bitti.Onun gğrevi kaos ve istikrarsızlık.Suriye,Irak,Afganistan ,Libya bir daha belini doğrultamaz.İslam ülkelerini bitirmek üzere.Bizi de göçle harap edecekEn azından Suriyelilerle Afganistanlılar birbirine düşürecekAKP büyük yanlışın içinde.Ürdün neden vatandaşlık vermir,üstelik Arap.

  • Linkinpark22 Ağustos 2021 19:49

    Bir Taliban Pakistan kontrolünde iki liderleri dohadan gitti yani katar üç Türkiye hem bu ülkelerle hemde talibanla sorunsuz dört madenler konusunda Afganistan bakir beş Türkiye artık farklı bakmak ve vizyon koymak zorunda totusunuzdan korkmayın Türkiye orda muharip güç degil

  • Ali Taş22 Ağustos 2021 14:14

    Askerimizin başına çuvalı geçiren Amerikaların içimizdeki köpekleri nasıl korkuyorsa talibandan kaçan Afganlarda öyle korkuyor

  • ismail22 Ağustos 2021 11:59

    dolar değer kaybeder artık

  • Mehmet22 Ağustos 2021 10:35

    Kurtuluş savaşında biz ülkeyi bırakıp kaçtik mi.. ?isgalcilerden medet umduk mu? Ülkelerini bırakıp neden kaciyorlar? Başka ülkelerin başına bela oluyorlar..

  • fafa22 Ağustos 2021 14:50

    Onlar Türkiye'ye göevli geliyor.İnşallah başımız belaya girmez.

  • Kerim22 Ağustos 2021 10:22

    Afganistan aralara ibret olsun mu diye yüzüstü bırakıldı

  • Türkoğlutúrk22 Ağustos 2021 09:57

    Her zamanki gibi,gir bataklık yap çık.