E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'nin birinci çeyrek ekonomik büyümesindeki yavaşlama geçici ---

ABD'nin birinci çeyrek ekonomik büyümesindeki yavaşlama geçici

ABD'nin birinci çeyrek ekonomik büyümesindeki yavaşlama geçici
04 Mayıs 2017 - 08:23 borsagundem.com

Fed dün sonlanan iki günlük toplantısında faiz oranlarını değiştirmeyerek, istihdam piyasasındaki güçlenmenin altını çizdi ve bu yıl faizleri iki kez daha artırma yolunda ilerlediği sinyallerini verdi.

Asya borsaları bugün gerilerken, dolar dün Fed toplantısı sonrası yapılan şahin açıklamalar sonrası gerçekleştirdiği kazançları korudu. Fed iki günlük toplantısı sonrası faiz oranlarını beklentiler doğrultusunda sabit tutarken, zayıf birinci çeyrek ekonomik büyümenin geçici olduğunu belirtti ve istihdam piyasasındaki güçlenmenin altını çizerek bu yıl hâlâ iki kez daha faizleri artırmak hedefi doğrultusunda ilerlediği sinyalini verdi. CME Group verilerine göre piyasa işlemcileri Fed'in açıklamasından önce yüzde 63 şans verdikleri Haziran ayında bir faiz artışına şimdi yüzde 72 şans veriyorlar. Küresel piyasalarda dikkatler yarın açıklanacak olan tarım dışı istihdam verilerine çevrilirken, dün açıklanan ADP özel sektör istihdam verisi Nisan ayında 177,000 istihdam artışının olduğunu gösterdi. Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi  değer kaybeden emtia, enerji ve finansal hisselerin etkisiyle yüzde 0.5 geriledi. Japonya piyasası bugün tatil dolayısıyla kapalı. Çin hisseleri  ise ülkedeki hizmet sektörünün Nisan ayında neredeyse bir yılın en zayıf seviyesine gerilemesinin ekonomik yavaşlama endişelerini tetiklemesinin ardından yüzde 0.3 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)