E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'nin alüminyum folyoya ek vergi kararına Çin tepkisi---

ABD'nin alüminyum folyoya ek vergi kararına Çin tepkisi

ABD'nin alüminyum folyoya ek vergi kararına Çin tepkisi
28 Şubat 2018 - 08:32 borsagundem.com

Çin Ticaret Bakanlığı, ABD'nin alüminyum folyo ithalatına anti-damping vergisi uygulamasına tepki gösterdi

ABD Ticaret Bakanlığı, Çin'den alüminyum folyo ithalatında damping ve haksız sübvansiyon için başlattığı soruşturmada nihai kararı verdi. Çin Ticaret Bakanlığı'ndan tepki gecikmedi. 

ABD Ticaret Bakanlığı, Çin'in ABD'ye alüminyum folyo satışını adil değerinin altında fiyatla gerçekleştiğini ve Çinli üreticilerin Pekin yönetiminin sübvansiyonlarından faydalandıklarını tespit etti.

Yapılan yazılı açıklamada bir grup Çinli üreticiye anti damping ve telafi edici vergi uygulanacağı belirtildi. Anti-damping vergileri yüzde 48,64-106,09 aralığında, telafi edici vergiler ise yüzde 17,14-80,97 aralığında olacak. 

ABD Ticaret Bakanlığı açıklamasında bu vergilerin 5 yıl süre ile geçerli olacağını da belirtti.

ABD'nin Çin'den alüminyum folyo ithalatı 2016 yılında 389 milyon euro oldu.

ÇİN'DEN TEPKİ

Çin Ticaret Bakanlığı, ABD'nin Çin'den yapılan alüminyum folyo ithalatına anti damping ve telafi edici vergi uygulama kararına tepki gösterdi. Ticarret Bakanlığı yetkilisi Wang Hejun yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, Dünya Ticaret Örgütü kurallarını tanımıyor ve Çinli alüminyum folyo ihracatçılarının çıkarlarına ciddi şekilde zarar veriyor" dedi. 

Wang, ABD'nin bu yanlış uygulamaları karşısında Çin'in yasal haklarını ve çıkarlarını korumak için gerekli tedbirleri alacağını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)